Επικοινωνί@ ή αλλιώς www.papagalakia.info

 

Αρχικά, ας μιλήσουμε για ενημέρωση. Το πως διαχειρίζεται ο καθεστωτικός τύπος την πληροφορία το γνωρίζουμε πολύ καλά. Το ζούμε εδώ και χρόνια ως αναρχικοί/ές στο πετσί μας. Το πως διαχειρίζεται τώρα ένα τοπικό αστικό έντυπο την πληροφορία σχετικά με τους αγώνες στις γειτονιές μας το συναντάμε για πρώτη φορά μέσα από τα λιβελογραφήματα της εφημερίδας Επικοινωνί@ Βύρωνα-Καισαριανής. Η εν λόγω φυλλάδα, στην τελευταία της έκδοση με ημερομηνία κυκλοφορίας τον Νοέμβρη του 2017, πουλάει εκδούλευση στην τοπική εξουσία, με δημοσιεύματα τα οποία στρέφονται κατά του κόσμου που αγωνίζεται. Κείμενα τόσο στρατευμένα που θα ζήλευαν ακόμα και τα γραφεία τύπου των τοπικών δημοτικών παρατάξεων.

Δεν μας εκπλήσσει για την προσφορά υπηρεσιών της επικοινωνί@ς, καθώς τα λεφτά είναι πολλά και οι μηχανισμοί το ίδιο. Τα τοπικά έντυπα εξηγούμε, ότι εξαρτώνται από τις καταχωρήσεις των τοπικών αρχόντων (είτε συνεντεύξεις, είτε δελτία τύπου), οι οποίοι είναι εκτός των άλλων και τοπικοί επιχειρηματίες που πληρώνουν αδρά το διαφημιστικό χώρο. Οπότε, η όποια δημοσιογραφική δεοντολογία πάει στον βρόντο, μπροστά στα εκάστοτε οικονομικά αλισβερίσια.

Μας προκαλεί ωστόσο το γεγονός, ότι χρησιμοποιούνται δημοσιευμένα πολιτικά κείμενά μας, κομμένα και ραμμένα στα επιχειρηματικά συμφέροντα της φυλλάδας, με αποτέλεσμα την παραπληροφόρηση . Στα δημοσιεύματά της φτάνει σε σημείο να μας νουθετεί, σε ένα όργιο κολακείας προς τους τοπικούς παράγοντες, για το πλαίσιο λειτουργίας της κατάληψης, ενώ υπερασπίζεται παθιασμένα την εκκένωση της Βίλας Ζωγράφου από τα αριστερά ΜΑΤ.

Το έχουμε πει πολλες φορές, αλλά ας το ξαναπούμε άλλη μία, μπας και το καταλάβετε. Η κατάληψη της Ανάληψης είναι ένα ακόμα κέντρο αγώνα αναρχικών, ενάντια σε όσους καταδυναστεύουν τις ζωές μας. Παράλληλα είναι και ένα απελευθερωμένο έδαφος, από αυτά που οργανώνουμε τους όρους της αντίστασης και αντεπίθεσής μας απέναντι στο Κράτος και τους θεσμούς του, στην κοινωνία που αναπαράγει τις κυριαρχικές σχέσεις, στο κεφάλαιο, τις τράπεζες και τα αφεντικά, στους φασίστες και τους ρατσιστές. Οπότε, για το τι κάνουμε στην Ανάληψη δεν σας πέφτει λόγος, γιατί ανήκετε στην άλλη μπάντα. Αυτή των εκμεταλλευτών και των εθελόδουλων.

Αφορά ωστόσο τα κομμάτια εκείνα της γειτονιάς που θέλουν να αντισταθούν στη σύγχρονη βαρβαρότητα και στην υποτίμηση της ζωής τους. Σε αυτά απευθυνόμαστε, αυτά υπολογίζουμε, με αυτά θέλουμε να συναντηθούμε για να αλλάξουμε τους όρους ζωής μας. Και αυτά καλούμε να στηρίξουν τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα και τις κοινότητες αγώνα της περιοχής. Αυτή είναι η μόνη διέξοδος σε ότι ζούμε, και όχι οι εκλογικές διαδικασίες και η εναπόθεση των ζωών μας σε σωτήρες κάθε είδους, η οποία το μόνο που κάνει είναι να επικυρώνει τους όρους της σκλαβιάς μας.

Και επειδή εμεις δεν έχουμε μάθει στο γλείψιμο

ενημερώσουμε με τη σειρά μας την Επικοινωνί@, ότι:

δεν ηρθαμε για να συνδιαλλαγουμε,

ηρθαμε για να ταραξουμε

Κατάληψη Ανάληψης

About Κατάληψη Ανάληψης 288 Articles
κατάληψη ανάληψης

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*