Σχετικά με την εκδήλωση στις 2 Ιουνίου

Μετά από πρόταση της πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για την Γάζα» η συνέλευση της κατάληψης αποφάσισε να παραχωρήσει το χώρο για τη διεξαγωγή προπαγανδιστικής εκδήλωσης. Η επαφή έγινε μέσω των συντροφικών μας σχέσεων με άτομα από την πρωτοβουλία. Στην ενημέρωση που μας έγινε πληροφορηθήκαμε ότι ενδέχεται στην αποστολή να παρίστανται και θεσμικοί αντιπρόσωποι (π.χ. βουλευτές).

Το κράτος του Ισραήλ κινούμενο σε φασιστική λογική καταπίεσης των πληθυσμών με βάση εθνικά χαρακτηριστικά έχει θέσει την περιοχή σε εμπάργκο. Εμείς στα πλαίσια της αλληλεγγύης μεταξύ των καταπιεσμένων, στηρίζουμε εγχειρήματα που κινούνται σε αυτά τα πλαίσια, προσπαθώντας να το διαρρήξουν.

Έτσι θεωρήσαμε ότι οφείλουμε να ανοίξουμε το ζήτημα της φετινής αποστολής στην γειτονιά. Όμως ως αναρχική κατάληψη ξεκαθαρίζουμε ότι δεν ταυτιζόμαστε με κανένα κράτος, καμιά εθνικοαπελευθερωτική οργάνωση, κανενός είδους φονταμενταλισμό (π.χ. Χαμάς), αλλά με τους κοινωνικοταξικούς αγώνες. Τους αγώνες για μια κοινωνία ελευθερίας.

Εμείς βλέπουμε τον εαυτό μας ως αυτοοργανωμένο εγχείρημα και αναρχικούς/κες πέρα από θεσμούς και αντιπροσώπους. Λόγω της αντίληψης μας για την κοινωνία αποφασίσαμε ότι θεσμικοί αντιπρόσωποι δεν είναι ευπρόσδεκτοι , ειδικά όταν το κόμμα του οποίου είναι μέλη έχει κάνει σαφή τα φιλικά του συναισθήματα προς το κράτος του Ισραήλ, μιλώντας για συνέχιση των Ελληνο-Ισραηλινών σχέσεων και συμφωνώντας σε από κοινού αεροναυτικές ασκήσεις του στρατού των δυο χωρών.

Τέλος, θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε πως δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να καπηλευθεί τους αγώνες από τα κάτω, ούτε να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά, ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο την συμμετοχή του στην εκδήλωση.

Συνέλευση Κατάληψης Ανάληψης

About Κατάληψη Ανάληψης 288 Articles
κατάληψη ανάληψης

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*