Για ποιούς δουλεύει ο εκφασισμός του Βύρωνα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν είναι να απορεί κανείς που στον αντιφασιστικό Βύρωνα βρέθηκαν 1023 ευρωψηφοφόροι της ΧΑ.To ξέρουμε πολύ καλά ότι το νεοναζιστικό μόρφωμα, παρόλο που δεν το παίρνει να διεκδικεί τοπικά αξιώματα, εκφράζεται μια χαρά μέσα από τον ντόπιο ακροδεξιό συφερτό. Δεν ψάχνουμε, λοιπόν, ποιόν τοπικό υποψήφιο ψήφισαν οι 1023 νεοναζί. Είναι ο ίδιος που στήριξε πρόσφατα ο Νίκος Χαρδαλιάς σε μια παραλληληματική ανάρτηση γεμάτη απειλές και υποσχέσεις για όσους και όσες στέκονται απέναντι σε αυτή την ακροδεξιά συμμαχία.

Φαίνεται ότι ο πρώην δήμαρχος στην επανεμφάνισή του ως δεξί χέρι πλέον του Κ.Μητσοτάκη για τα θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης ξέχασε πολύ γρήγορα ότι, εκτός από τα άδεια ταμεία που άφησε κατά την φυγή του από την δημαρχία του Βύρωνα, είναι υπεύθυνος και για τα ακροδεξιά σκουπίδια του, με κορυφαίο όλων τον Χρ.Γώγο, γνωστό για τις ρατσιστικές του απόψεις

Το εν λόγω φασιστοδεξιό υβρίδιο δουλεύει αρκετό καιρό τώρα μαζί με κάποιους από τους συνεργάτες του, για τον εκφασισμό της γειτονιάς μας. Από ρατσιστικές εκφράσεις και υποτιμητικά σχόλια για όσους και όσες έχουν διαφορετικό χρώμα, μέχρι εκτόξευση απειλών προς όσους και όσες έχουν διαφορετική ιδεολογία. Κινητήριος μοχλός αυτού του ντόπιου συφερτού δεν είναι άλλος -όπως προαναφέραμε- από τον τηλεμαϊντανό του ΣΚΑΙ, ο οποίος προωθεί μεθοδικά ένα εντελώς ανελεύθερο μοντέλο οργάνωσης των γειτονιών. Ένα μοντέλο που με πρόσχημα την ασφάλεια έρχεται στην πραγματικότητα να περάσει από πάνω μας, με κεντρική πολιτική του τα γκλοπ, τα χημικά και τα ανοιγμένα κεφάλια. Σκοπός του να υλοποιηθούν χωρίς εμπόδια τα φαραωνικά αναπτυξιακά σχέδια των μεγαλοεπενδυτών, οι οποίοι ζητάνε να μετατραπούν ολόκληρες γειτονιές από οικιστικές, σε κατεχόμενα εδάφη τους. Από αυτό το φαγοπότι δεν μπορεί να λείψουν ούτε οι αριστεροί καρεκλοκένταυροι, που όπως μας απέδειξαν πάμπολες φορές την τελευταία τετραετία, για να διατηρήσουν την προνομιακή τους θέση συμμαχούν τόσο με ακροδεξιά αποβράσματα όσο και με κάθε λογής μαφιόζο επιχειρηματία.

Ο Βύρωνας όπως και πολλές άλλες περιοχές της Αθήνας βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπος με αυτή την συνθηκη. Η προσπάθεια εκφασισμού του δημιουργεί λογικες συναίνεσης στην επιχειρηματική επέλαση.Τεράστια εμπορικά κέντρα και εργοτάξια. Καταστροφή του Υμηττού και των ελεύθερων χώρων. Τουριστικοποίηση με airbnb και ακριβά ενοίκια. Εργασιακά κάτεργα και οριοθετημένες ζώνες εξαθλίωσης για τους απόκληρους, ντόπιους και μετανάστες/τριες.

Απέναντι στην βαρβαρότητα αντιτάσσουμε την αποχή από τις εκλογικές διαδικασίες, παράλληλα με το σαμποταζ, τις αρνήσεις πληρωμών, τις απαλλοτριώσεις Σούπερ Μάρκετ, και τον καθημερινό συλλογικό αγώνα μέσα από τις καταλήψεις,τα στέκια και τις συνελεύσεις γειτονιάς. Για να αντικαταστήσει η οργή τον φόβο και την απάθεια. Για να σταματήσουν να μας κλέβουν τις ζωές.

 

Κατάληψη Ανάληψης

 

About Κατάληψη Ανάληψης 288 Articles
κατάληψη ανάληψης

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*