Monthly Archives: Οκτώβριος 2016

Οκτώβριος 23, 2016

afissa_gogouend

Οκτώβριος 16, 2016

low

Κείμενο για τα 2 χρόνια της Κατάληψης Ανάληψης

Nα κάνουμε τις γειτονιές μας κινούμενη άμμο για κράτος, αφεντικά και φασίστες!

Αντιλαμβανόμαστε τους δημόσιους χώρους σαν πεδία συνάντησης της δυναμικής των κοινωνικών και πολιτικών υποκειμένων, χώρους δηλαδή που συμπυκνώνουν κοινωνικούς και ταξικούς ανταγωνισμούς και συγκλίσεις. Με άλλα λόγια ως ζωντανά πεδία του κοινωνικού/ταξικού πολέμου και όχι σαν απλούς χώρους “συνάθροισης” και “ελεύθερης έκφρασης” κατά την αστική/φιλελεύθερη εκδοχή της ελευθερίας, της ελευθερίας σε εξατομικευμένες “δόσεις”. Η ελευθερία είναι για μας το ζητούμενο μιας συλλογικής και χειραφετητικής εμπειρίας που σπάει τους διαχωρισμούς κράτους και κεφαλαίου, φυλής και φύλου και εγκαθιδρύει τις κοινότητες των άμεσα βιωμένων σχέσεων ανάμεσα στα κοινωνικά υποκείμενα.

Η χρήση του δημόσιου χώρου καθορίζεται λοιπόν από το γεγονός ότι ο δημόσιος χώρος είναι πεδίο του κοινωνικού/ταξικού πολέμου στον οποίον εμείς έχουμε συγκεκριμένη θέση με τους “από τα κάτω” και συνεπώς η χρήση αυτή έχει συγκεκριμένο κοινωνικό και ταξικό πρόσημο. Στη σύγκρουση αυτή με την αστική κυριαρχία για να απελευθερώσεις έναν χώρο χρειάζεται ουσιαστικά – με κάποιο αντιφατικό τρόπο – να τον “καταλάβεις”, να τον “ιδιοποιηθείς” (κι’αυτό “βραχυκυκλώνει” πάντα την επιχειρηματολογία των διαφόρων συστημικών και θεσμικών παραγόντων που εναντιώνονται στην πρακτική της κατάληψης). Όμως αποτελεί ένα στοίχημα να μην γλιστράμε και εμείς σε “ιδιοκτησιακές” λογικές των χώρων που απελευθερώνουμε. Οι δικαιολογίες πάντα προσφέρονται για κάτι τέτοιο ζώντας μέσα στις εμπεδωμένες σχέσεις του κεφαλαίου, της ιδιοκτησίας και της κυριαρχίας….

ολοκληρο το κειμενο εδω:

https://athens.indymedia.org/media/upload/2016/10/03/analipsi_4selido_draft3.pdf

Οκτώβριος 8, 2016

%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%cf%86%ce%b1%ce%bb%ce%ad%ce%bc%ce%b5_a3-452x640

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ

Το Σάββατο 8/10 τα καθάρματα της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή επιδιώκουν να ανοίξουν “συνδικαλιστικά” γραφεία στη γειτονιά μας.

Ο ρόλος των φασιστών ιστορικά ήταν και παραμένει να κάνουν τη βρώμικη δουλειά του κράτους και του κεφαλαίου σε όλα τα επίπεδα, μέσω της διάχυσης του φόβου και δημιουργώντας ψευδείς διαχωρισμούς ανάμεσα στους καταπιεσμένους και τους εκμεταλλευόμενους, υποτιμώντας τους όρους της ζωής μας. Έτσι και όσον αφορά την εργασία, μοναδική τους επιδίωξη είναι να προσφέρουν φτηνό και υποταγμένο εργατικό δυναμικό στα αφεντικά, όπως έκαναν για τους εργάτες της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης στο Πέραμα, τους οποίους προέτρεψαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις για 25 ευρώ τη μέρα, εκ των οποίων τα 5 να πηγαίνουν στο ναζιστικό τους κόμμα. Και από την άλλη δεν ξεχνάμε τις πλάτες που κάνουν στα μεγάλα αφεντικά προτείνοντας να μην πληρώνουν φόρο οι εφοπλιστές, και ξυλοκοπώντας μετανάστες εργάτες και συνδικαλιστές.

Δεν είναι πρώτη φορά που η γειτονιά μας έρχεται αντιμέτωπη με την επιθυμία των φασιστών να κάνουν επίσημη την παρουσία τους. Πριν από κάποια χρόνια προσπάθησαν να ανοίξουν γραφεία της δημοτικής τους παράταξης στη Φιλολάου και πήραν την απάντηση που τους άξιζε. Χάρη στη δυναμική κινητοποίηση της γειτονιάς και τον πολύμορφο αντιφασιστικό αγώνα τα γραφεία τους μένουν ανενεργά και οι φασίστες κρυμένοι στις τρύπες τους. Γι αυτό και τώρα ανοίγουν τα γραφεία τους όσο πιο κοντά γίνεται στην αγκαλιά του κράτους που τους γεννά και τους προστατεύει, δίπλα στο Μέγαρο Μαξίμου, σε μία από τις πιο αστυνομοκρατούμενες περιοχές της πόλης.

Να το κάνουμε ξεκάθαρο για ακόμα μια φορά ότι στις γειτονιές μας, τις γειτονιές της αλληλεγγύης, της συνύπαρξης ντόπιων και μεταναστών, των κοινωνικών και ταξικών αγώνων, του σεβασμού στη διαφορετικότητα (φυλετική, έμφυλη και οποιαδήποτε άλλη) θα είμαστε εδώ ώστε κανένας φασίστας να μην σταθεί όρθιος.

Να μην μείνει κανένας και καμία αμέτοχος/η στην παρουσία των φασιστών! Η σιωπή είναι συνενοχή

Κοινότητες αγώνα σε κάθε γειτονιά – τσακίστε τους φασίστες και τα αφεντικά

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ 8/10, 6μμ, στο ΆΛΣΟΣ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ

αντιφασίστες/αντιφασίστριες

e-mail επικοινωνίας: analipsi@espiv.net

Οκτώβριος 2016
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Σεπ   Νοέ »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
css.php