Monthly Archives: Σεπτέμβριος 2017

Συνάντηση για την δημιουργία ομάδας φωτογραφίας, στην Κατάληψη Ανάληψης

Μαζευόμαστε για να ανταλλάξουμε απόψεις και να μοιραστούμε τις ανησυχίες μας γύρω από την τέχνη της φωτογραφίας.Συζητάμε παράλληλα για την δημιουργία φωτογραφικής ομάδας.Στην κατάληψη της Ανάληψης στον Βύρωνα.Πρόσβαση: ΛΕΩΦ.203 204-054(ΑΓΟΡΑ ΒΥΡΩΝΑ). 732(9η ΦΟΡΜΙΩΝΟΣ). ΤΡΟΛΛΕΥ 11 (ΑΓΟΡΑ ΒΥΡΩΝΑ).

Φασίστες τρέξατε καλά,ούτε στον Βύρωνα ούτε και πουθενά!

Το ξημέρωμα της Δευτέρας 25/9, (2.00 η ώρα) αντιληφθήκαμε τρία άτομα ηλικίας 18-23, να περιφέρονται στον περίγυρο χώρο του πάρκου της Ανάληψης. Σύντροφοι τους ακολούθησαν από απόσταση, και ζήτησαν να σταματήσουν για να μιλήσουνε μαζί τους, καθώς κρατούσαν τσάντα η οποία μύριζε βενζίνη. Η αντίδραση τοτε ηταν να…εξαφανιστούν με σπριντ κατηγορίας παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου! Το κυνήγι των φασιστών συνεχίστηκε μέσα στα στενά του Βύρωνα προς το Παγκράτι, όπου τελικά δεν κατέστη εφικτό να τους πιάσουμε. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης αφήσαν μία από τις δύο τσάντες που είχαν στην κατοχή τους πίσω. Μέσα στην τσάντα υπήρχαν τα εξής: ένα εθνικιστικό jockey, δύο μπουκάλια γεμάτα βενζίνη δεμένα και ένα μισογεμάτο μπουκάλι νερού με βενζίνη. Δεν θα σταθούμε τόσο στο γεγονός ότι φασιστικά στοιχεία ήρθαν να κάψουν μια αναρχική κατάληψη, αλλά περισσότερο στο γεγονός ότι ήρθαν να κάψουν μαζί με αυτή και το άλσος ενός πάρκου γειτονιάς που φιλοξενεί καθημερινά οικογένειες με παιδιά, και μια παιδική χαρά. Αυτό για εμάς είναι ένας ακόμα λόγος για να εντείνουμε τον αντιφασιστικό αγώνα στις γειτονίες μας.

Φασίστες τρέξατε καλά,ούτε στον Βύρωνα ούτε και πουθενά!

 

Κατάληψη Ανάληψης

Σεπτέμβριος 19, 2017

Επίθεση με μπογιές στα Εκπαιδευτήρια «Σύγχρονη Παιδεία». Έξω οι ρατσιστές από τις γειτονιές

Τα εκπαιδευτήρια “Σύγχρονη Παιδεία” στον Καρέα, ανήκουν στον Χαράλαμπο Κυραϊλιδη, καθηγητή, επιχειρηματία, και πρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων (ΣΙΣ).Δεν ξέρουμε, ούτε μας απασχολεί αν το εν λόγω μαγαζί αποτελεί όντως πυρήνα παιδείας ή πολιτισμού, όπως αυτοδιαφημίζεται στην επίσημη ιστοσελίδα του, ούτε θα είχαμε ασχοληθεί ιδιαίτερα με αυτό, αν δεν μαθαίναμε μέσα στο καλοκαίρι ότι ο πρόεδρός του βαθμολογείται σχεδόν με… “άριστα” στην αναπαραγωγή ρατσιστικού λόγου, άσχετα με το αν, όπως ο κάθε κρυφορατσιστάκος φροντίζει μετά την δημόσια έκθεσή του, τρέχει ν’ ανασκευάσει την εικόνα του.

Αναφερόμαστε, αφενός στις δηλώσεις μπαλώματος της επίσημης θέσης του προέδρου του ΣΙΣ στα καθεστωτικά ΜΜΕ , και αφετέρου, στην επίσημη θέση του εν λόγω ρατσιστικού συνδέσμου, με αφορμή νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην εκπαίδευση, ότι αρνείται να φοιτούν μαθητές ΑμΕΑ, στα μαγαζιά που αποτελούν μέλη του.

Χωρίς να μπούμε σε μακροσκελείς αναλύσεις γύρω από τα ζητήματα της εκπαίδευσης, καθώς αρνούμαστε συνολικά  τον όρο, ούτε να μιλήσουμε για την ταξικότητα στην εκπαίδευση, αναφορικά με τα ιδιωτικά ή δημόσια σχολεία και σχολές  (καθώς αυτή η συζήτηση θα απαιτούσε ολόκληρα μερόνυχτα), αναφέρουμε απλά ότι τασσόμαστε εξίσου απέναντι στην δημόσια/κρατική εκπαίδευση, όσο και στην ιδιωτική, καθώς εκπαίδευση σημαίνει σύνδεση της μάθησης με την αγορά εργασίας, κανονικοποίηση της ζωής, μαθητεία στον έλεγχο και την πειθάρχηση, δημιουργία εξουσιαστών και εθελόδουλων, ειδικών και αυθεντιών…

Σε μια αναρχική κοινωνία θέλουμε χώρους γνώσης, μόρφωσης, και καλλιέργειας, με βάση το ατομικό και συλλογικό ενδιαφέρον, την ελεύθερη επιλογή, τις ανάγκες των κοινοτήτων, μακρυά από λογικές εκμετάλλευσης, καταπίεσης, συσσώρευσης, υπερπαραγωγής, και έλεγχο από ειδικούς, αφεντικά, ή κομισάριους,  αλλά μέσα από συνεργασίες και ανταλλαγή γνώσεων, ισότιμα και αντιιεραρχικά, στη λογική της προσφοράς στο άτομο και την κοινότητα.Πολεμάμε συνεπώς δομικά το εκπαιδευτικό σύστημα είτε δημόσιο και κρατικό είτε ιδιωτικό, όπως πολεμάμε δομικά συνολικά τον τρόπο οργάνωσης αυτής της κοινωνίας από τη στιγμή που στηρίζεται πάνω σε σχέσεις εξουσίας.

Για να κάνουμε  ξεκάθαρο για άλλη μια φορά ότι οι ρατσιστές στις γειτονιές μας είναι ανεπιθύμητοι, το ξημέρωμα της 11ης Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς, επισκεφτήκαμε τα εν λόγω εκπαιδευτήρια και γράψαμε συνθήματα αλληλεγγύης στους μαθητές ΑμΕΑ, ενώ πετάξαμε  μπογιές στην πρόσοψη του κτηρίου.

Επιδιώκοντας, την οικοδόμηση μιας κοινωνίας που δεν θα είναι αφιλόξενη για άτομα όχι διαφορετικά από εμάς, και θα τα αντιμετωπίζει με όρους ισοτιμίας, ώστε να μην περιορίζονται στην μετακίνησή τους ή τις όποιες επιλογές τους. Μια κοινωνία ελευθερίας αλληλεγγύης και ισοτιμίας.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ

Σεπτέμβριος 11, 2017

e-mail επικοινωνίας: analipsi@espiv.net

Σεπτέμβριος 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιούλ   Οκτ »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
css.php