Κατάληψη Ανάληψης, έναρξη καλοκαιρινών περιφρουρήσεων και εκδηλώσεις Ιουλίου

Κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο,στο πλαίσιο της περιφρούρησης της Κατάληψης Ανάληψης θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

 

 

Κυριακή 15/7 Καφενείο από τις 17.00

 

Τρίτη 17/7 Προβολή ταινίας Germinal” του Κλοντ Μπερί. Στις 21.00.

 

“Στη βόρεια Γαλλία στα μέσα του 19ου αιώνα σε μια πόλη πλούσια σε ορυχεία άνθρακος, ξετυλίγεται το δράμα των κατοίκων που αναγκάζονται να εργάζονται στα ορυχεία ως σκλάβοι. Μια μέρα θα αποφασίσουν να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους, και σύγκρουσή τους με τα αφεντικά στη διάρκεια μίας μεγάλης απεργίας θα πνιγεί στο αίμα. Μία μεγαλεπήβολη γαλλική παραγωγή, βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Εμίλ Ζολά”.

 

Διάρκεια 160′

 

Κυριακή 22/7 Καφενείο και χαριστικό παζάρι ρούχων και παιδικών βιβλίων από τις 17.00

 

Τρίτη 24/7 Προβολή ταινίας “Πέρα από τον παράδεισο” του Τζιμ Τζάρμους. Στις 21.00.

 

“Μία μινιμαλιστιή ασπρόμαυρη ταινία, που αποτυπώνει την απόλυτη αποξένωση της αμερικάνικης επαρχίας και την πλήρη αποτελμάτωση του περίφημου αμερικάνικου ονείρου.Η Εύα, μια νεαρή Ουγγαρέζα, έρχεται στη Νέα Υόρκη για να μείνει στον ξάδερφό της Γουίλι και τον φίλο του Έντι. Μαζί ξεκινούν για το παγωμένο Κλίβελαντ, όπου μένει η θεία της Εύας. Ύστερα από ένα ανιαρό διάλειμμα εκεί, όπου δεν κάνουν τίποτα άλλο εκτός από το να παρακολουθούν τηλεόραση και να επισκέπτονται τη γειτονική λίμνη, οι δύο άντρες και το κορίτσι αποφασίζουν να εγκαταλείψουν το παγωμένο Κλίβελαντ και να επισκεφτούν  την Φλόριντα, όπου ελπίζουν να βρουν κάτι από το δικό τους παράδεισο. Κι ενώ η Εύα, ύστερα από διάφορες περιπέτειες και διάψευση των προσδοκιών, ετοιμάζεται να επιστρέψει στην πατρίδα της, ο Γουίλι συνειδητοποιεί ότι την αγαπά”.

διάρκεια 90′

 

Κυριακή 29/7 καφενείο με χορτοφαγικούς μεζέδες από τις 17.00

 

Τρίτη 31/7 Προβολή ταινίας Sakko & Vanzettiτου Τζουλιάνο Μοντάλντο.Στις 21.00.

 

Μια ταινία του Giuliano Montaldo (1971) για την αληθινή ιστορία δύο αναρχικών, ιταλικής καταγωγής, οι οποίοι βρέθηκαν γύρω στα 1920 στις Η.Π.Α. κατηγορούμενοι για ληστεία μετά φόνου που ποτέ δεν διέπρεξαν, καταδικάστηκαν μετά από μία δίκη παρωδία και τελικά τιμωρήθηκαν σε θάνατο, αναγόμενοι έκτοτε σε σύμβολα του εργατικού κινήματος.

 

διάρκεια 120′

 

 

Παράλληλα με τα καφενεία και τις εκδηλώσεις θα λειτουργεί δανειστική βιβλιοθηκη

Πρόσβαση…

Το κατειλημμένο αναψυκτήριο της ανάληψης βρίσκεται εντός του πάρκου της αναλήψης στον Βύρωνα. Η πρόσβαση είναι εφικτή με το λεωφορείο 732 (9η στάση Φορμίωνος), το τρόλεϊ 11 (24ωρο) στην στάση αγορά και τα λεωφορεία 203, 054 (στάση αγορά επίσης).

About Κατάληψη Ανάληψης 288 Articles
κατάληψη ανάληψης

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*