Κάτω τα ξερά σας από τις καταλήψεις

 

Το ξημέρωμα της Κυριακής 26/11 κατασταλτικές δυνάμεις περικύκλωσαν την κατάληψη GARE με σκοπό την εκκένωσή της. Η περιφρούρηση της κατάληψης αντιστάθηκε για κάποια ώρα, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει την είσοδό τους. Τελικά οι μπάτσοι κατάφεραν να εισβάλουν στην κατάληψη και συνέλαβαν 4 συντρόφους, οι οποίοι κατηγορούνται για αντίσταση, απείθεια (λόγω της άρνησής τους για δακτυλοσκόπηση), απόπειρα σωματικής βλάβης, και κακουργήματα για κατοχή εκρηκτικών. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης οι μπάτσοι συνέλαβαν και χτύπησαν περαστικούς που αντέδρασαν στην προσπάθεια εκκένωσης της κατάληψης. Άμεσα καλέστηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης στην ΓΑΔΑ και έκτακτη συνέλευση από τη Δομή Αυτοάμυνας Καταλήψεων και Εγχειρημάτων στέγασης μεταναστών για το ίδιο βράδυ. Λίγη ώρα μετά τη συνέλευση πραγματοποιήθηκε πορεία στη γειτονιά, η οποία αντιπαρατέθηκε με τις δυνάμεις καταστολής, και κατέληξε στην πλατεία εξαρχείων.

Η εκκένωση της GARE πραγματοποιήθηκε εν μέσω κλίματος τρομοκρατίας από το κράτος προς στον αναρχικό χώρο. Χαρακτηριστικά στην πορεία της 17 Νοέμβρη μπάτσοι επιτέθηκαν σε συντρόφους και συντρόφισσες, χτυπώντας τους άγρια σε κεφάλια και πλευρά, με αποτέλεσμα αρκετούς τραυματίες. Λίγες μέρες μετά τα παπαγαλάκια της ΓΑΔΑ καλλιεργούσαν κλίμα γενικευμένης καταστολής, με αποκορύφωμα το πρωτοσέλιδο του κυριακάτικου “Έθνους” την ίδια μέρα. Είναι προφανές ότι η αριστεροδεξιά κυβέρνηση βρίσκεται σε ολομέτωπη σύγκρουση με τον α/α χώρο και ευρύτερα το αυτοοργανωμένο κίνημα καθώς οι καταλήψεις που έχουν εκκενωθεί είναι ήδη επτά, ενώ αρκετές ακόμα βρίσκονται στο όριο της καταστολής καθώς έχουν φωτογραφηθεί από διάφορα δημοσιεύματα. Εκεί που οι κυβερνήσεις της δεξιάς και της κεντροαριστεράς τις εκκένωναν μία – μία, σήμερα οι δήθεν προοδευτικοί αριστεροί διαχειριστές του κράτους τις εκκενώνουν μαζικά.

Το τάιμινγκ δεν είναι καθόλου τυχαίο, καθώς έρχεται σε μια περίοδο όπου το κράτος και κεφάλαιο θέλουν να εφαρμόσουν την βίαια μετάβαση στα επόμενα καπιταλιστικά στάδια, που θα έχουν σαν συνέπεια την ακόμα μεγαλύτερη φτωχοποίηση του πληθυσμού, την περίφραξη και εκμετάλλευση των όσων ελεύθερων χώρων έχουν απομείνει, των ιδιωτικοποιήσεων και των πλειστηριασμών. Σε αυτά τα μοντέλα ο α/α χώρος και γενικότερα το ελευθεριακό κίνημα είναι το μόνο ανάχωμα απέναντι στην σύγχρονη καπιταλιστική βαρβαρότητα. Η επίθεση του κράτους γίνεται μεθοδευμένα και με στρατηγικό σχεδιασμό, καθώς από τη μία χρησιμοποιεί τα στρατιωτικού τύπου σώματα (ΜΑΤ) για να επιβληθεί, ενώ από την άλλη χρησιμοποιεί την ανθρωπιστικού τύπου καταστολή, βάζοντας μπροστά τις ΜΚΟ, τα μερίσματα ζητιανιάς και διάφορες κοινωνικές παροχές, πλασάροντας, αντί για την έμπρακτη αλληλεγγύη, την αλληλεγγύη της εθελοδουλείας.

Οι καταλήψεις και οι δομές του ελευθεριακού κινήματος συνολικά, είναι αυτά που σήμερα εχθρεύεται η κυριαρχία καθώς αποτελεί το αγκάθι για τα μακροπρόθεσμα σχέδιά της.

 

Δεν θα χάσουμε τις μέρες μας φυτοζωόντας,

θα κάνουμε τις δικές σας κόλαση

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες και την κατάληψη GARE,

συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ευελπίδων την Τετάρτη 29/11 στις 12:00 (κτήριο 9)

Κατάληψη Ανάληψης

About Κατάληψη Ανάληψης 288 Articles
κατάληψη ανάληψης

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*