ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ 24/8 ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΕΓΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ/ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΝΟΤΑΡΑ 26

Τα ξημερώματα της 24ης Αυγούστου η Κατάληψη Στέγης Μεταναστών/-στριών-Προσφύγων Νοταρά 26 στα Εξάρχεια δέχτηκε εμπρηστική επίθεση. Απ’την επίθεση κινδύνεψαν άνθρωποι που έμεναν μέσα στην κατάληψη και ως επί το πλείστον, οικογένειες με μικρά παιδιά, ενώ λόγω της έγκαιρης κινητοποίησης αλληλέγγυων και μεταναστών που έσβησαν γρήγορα τις εστίες φωτιάς, δεν θρηνήσαμε κάποια ανθρώπινη ζωή παρά μόνο υλικές φθορές.Δεν μας κάνει εντύπωση η μισανθρωπική και θρασύδειλη φασιστική επίθεση που ερχεται να  προστεθει σαν ενα νεο κομματι στο παζλ των πολλαπλών επιθέσεων που έχουν δεχθεί την τελευταια διετία καταλήψεις, αυτοδιαχειριζόμενα στέκια και αυτοοργανωμένες δομές αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες-τριες  ανα την επικράτεια. (Terra Incognita,Vancouver Apartman, Libertatia, Αναληψη, Αυτονομο Στεκι  Αθηνας και Ξανθης, Ελαια, Κουβελου, Pasa Montana, Καννιγος 22, Ζαιμη 11 κ.τ.λ.). Επιθέσεις ενορχηστρωμένες απ’τον παρακρατικό φασιστικό βραχίωνα, οι οποίες προσπαθούν να συνεχίσουν το έργο του κράτους και των φορέων του να καταπνίξουν δομές των από τα κάτω, οι οποίες αμφισβητούν έμπρακτα την αντιπροσώπευση και την ανάθεση, και οργανώνονται με βάση κοινωνικές σχέσεις αλληλεγγύης, αυτοοργάνωσης,οριζοντιότητας και αλληλοβοήθειας. Οι παρακρατικοί φασίστες, μάλιστα, έκαναν την εμφάνισή τους και πρόσφατα σαν “αγανακτισμένοι πολίτες” στην Λέσβο, στην Κω και στη Χιο επιτιθέμενοι σε αλληλέγγυο κόσμο στους μετανάστες δείχνωντας για άλλη μία φορά τον ρόλο τους.

Επίσης,είναι νωπή η μνήμη μας απ’τις εκκενώσεις απ’το κράτος τριών καταλήψεων στέγης μεταναστών στην Θεσσαλονίκη, στις 27 Ιούλη (Νίκης 39, Ορφανοτροφείο, Hurriya), δείχνοντας την βαθιά αντιμεταναστευτική κρατική πολιτική ανεξάρτητα τον όποιο διαχειριστή του. Όλο αυτό υπόκειται στη λογική του ολοκληρωτικού καπιταλιστικού μοντέλου που προωθείται απ’το ντόπιο κεφάλαιο και την κεφαλαιοκρατική Ε.Ε. για καταστολή κάθε αγώνα απ’τα κάτω, κάθε αγώνα που αρνείται την ταξική συνεργασία και την καπιταλιστική αναδιάρθρωση που το μόνο που φέρνει είναι φτώχεια και υποτέλεια για τους ντόπιους καθώς και σπρώξιμο των μεταναστών στα στρατόπεδα συγκέντρωσης-κολαστήρια.

Ένας ολόκληρος κόσμος που τα βάζει καθημερινά με το τέρας της εξουσίας, του κεφαλαίου και του φασισμού, δηλ ο κόσμος του οριζόντιου, αδιαμεσολάβητου, αντιιεραρχικού και ανατρεπτικού αγώνα δεν έχει τίποτα να φοβηθεί παρά να αντισταθεί και να πολεμήσει με όπλα τις ιδέες του, την αλληλεγγύη και τον αγώνα του σε γειτονιές, χώρους εργασίας και πανεπιστήμια μακριά από κάθε λογική ανάθεσης και “φιλανθρωπίας”. Η αλληλεγγύη μας στην κατάληψη Νοταρά, στις καταλήψεις στέγης μεταναστών αλλά και σε όλες τις καταλήψεις και αυτοργανωμένα στέκια είναι δεδομένη. Είμασταν και είμαστε ενάντια στον κόσμο της εξουσίας και των φρακτών, ενάντια στον ρατσισμό και τον κοινωνικό κανιβαλισμό που μας επιβάλει η κυριαρχία και χτίζουμε κοινούς αγώνες ντόπιων και μεταναστών απέναντί της. Είμασταν και είμαστε ενάντια στον υπόκοσμο των φασιστών που δρα την νύχτα και συμπληρώνει την κρατική πολιτική και καταστολή. Είμασταν και είμαστε υπέρ των αυτοοργανωμένων δομών αγώνα, υπέρ αυτών που αγωνίζονται ενάντια στο κράτος, ενάντια στο κεφάλαιο, ενάντια στην καπιταλιστική αναδιάρθρωση και την εκμετάλλευση-καταπίεση που συνεπάγονται όλα αυτά. Συνεχίζουμε και εντείνουμε την προσπάθειά μας για την επίτευξη της ταξικης αντεπίθεσης, της κοινωνικής αυτοδιεύθυνσης και για την οικοδόμηση μίας αταξικής κοινωνίας ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας.

Τέλος, όσο για αυτούς που νομίζουν ότι με τις επιθέσεις τους θα διαλύσουν τα αντανακλαστικά του ανταγωνιστικού κινήματος και θα αγκυλώσουν τις αντιστάσεις μας, η απάντηση είναι μία.

ΔΕ ΣΑΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΤΕ….ΣΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΝΟΤΑΡΑ 26 ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΟΜΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΝΑΛΗΨΗ

About Κατάληψη Ανάληψης 288 Articles
κατάληψη ανάληψης

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*