Κείμενα-Προκηρύξεις

Δημόσια τοποθέτηση της Κατάληψης Ανάληψης σχετικά με την ψήφιση του τοπικού προϋπολογισμού και το θέμα των αναψυκτηρίων

Ούτε ζητιάνοι, ούτε σκλάβοι

θέση της Κατάληψης Ανάληψης σχετικά με την ψήφιση του προϋπολογισμού του δήμου Βύρωνα, και τις τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων για το θέμα των αναψυκτηρίων

Στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας 20/11/2017 έγινε η τρίτη προσπάθεια να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός του δήμου Βύρωνα. Σε αυτή τη συνεδρίαση η συνέλευση της Κατάληψης Ανάληψης βρέθηκε ως κομμάτι πολιτικής παρέμβασης συλλογικοτήτων και συντρόφων/ισσών των γειτονιών, με σκοπό να δωθεί μια πρώτη απάντηση με την κινηματική μας παρουσία, για το ζήτημα των απειλών εκκένωσής της από τη δημοτική αρχή. Κατά τη συνεδρίαση έγινε λόγος για “αξιοποίηση” των αναψυκτηρίων, πράγμα που μας αφορά άμεσα καθώς ανοίγει το δρόμο για την καταστολή της κοινότητάς μας, όπου σήμερα αποτελεί ένα από τα απελευθερωμένα εδάφη κόσμου που αγωνίζεται ενάντια στην σύγχρονη βαρβαρότητα.

Όλο το προηγούμενο διάστημα παρακολουθήσαμε ένα ρεσιτάλ σπέκουλας και μικροπολιτικής, όπου η δημοτική αρχή και κομμάτια της αντιπολίτευσης συγκρούονταν διαλεκτικά για την ψήφιση του εν λόγω προϋπολογισμού, με κεντρικό επιχείρημα ότι αν δεν ψηφιστεί δεν θα μπορέσει να “λειτουργήσει” ο δήμος. Στην πραγματικότητα ωστόσο ο προϋπολογισμός αυτός θα εφαρμοζόταν είτε έτσι είτε αλλιώς, καθώς αν ακόμα και η αντιπολίτευση έφτανε στο σημείο να καταθέσει τη δικιά της πρόταση (όπως προβλέπεται αν η πρόταση της δημοτικής αρχής δεν ψηφιζόταν), θα πρότεινε σχεδόν τα ίδια, διότι, πρόκειται ακριβώς για μια συνθήκη η οποία καθορίζεται από τα μνημόνια και την εφαρμογή τους σε τοπικό επίπεδο!Ο προϋπολογισμός ενός δήμου γενικότερα, και αντίθετα με τα όσα προπαγανδίζονται το τελευταίο διάστημα από τη δημοτική αρχή και μέρος της αντιπολίτευσης, δεν έχει να κάνει με την βελτίωση της ζωής των κατοίκων του, αλλά είναι ένα οικονομικό αλισβερίσι μεταξύ της κεντρικής με την τοπική εξουσία, οι όροι του οποίου εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό σήμερα από τις δανειακές συμβάσεις (όπως προαναφέραμε), και γενικότερα από τις ανάγκες του κεφαλαίου και τις αγοράς. Είναι με λίγα λόγια ένα μέσο της κυριαρχίας που καθορίζει τους όρους της εκμετάλλευσής μας. Ενδεικτικά αναφέρουμε για τον συγκεκριμένο, ότι πρόκειται για μια συμφωνία που στην πλειονότητά της περιλαμβάνει μια σειρά από εργολαβίες, υπεργολαβίες, επιτροπές φαντάσματα και “προμήθειες”. Κατοχυρώνει επίσης την επισφάλεια και τις ελαστικές σχέσεις στην εργασία, περιλαμβάνει δυσβάσταχτα δημοτικά τέλη,αφορά φιλοδωρήματα για τη διαχείριση της φτώχειας μας, ενώ προβλέπει κονδύλι μέχρι και για την κάλυψη των μετακινήσεων των τοπικών αρχόντων. Ειδικά για το τελευταίο δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε ότι την ώρα που μπαίνουν μπάρες στα ΜΜΜ και κόσμος μη προνομιούχος αποκλείεται απο την μετακίνηση, η εξουσία προβλέπει για τα “δικά της τοπικά παιδιά” επιχορήγηση για την μετακίνησή τους!

Η Κατάληψη της Ανάληψης, απειλείται με εκκένωση ακριβώς γιατί οι λογικές κοινωνικής οργάνωσης που θέτει δεν είναι αυτές της βίαιης επιβολής που εφαρμόζουν τα αφεντικά πάνω μας (ανάλογη βέβαια την κάθε φορά με τις ανάγκες των τραπεζών και των μεγαλοεπενδυτών), αλλά είναι ένας τρόπος οργάνωσής μας με διαδικασίες ισότιμες,συλλογικές και ακηδεμόνευτες, χωρίς διαχωρισμούς και χωρίς να ανάγει το χρήμα ως το κέντρο του κόσμου. Αντίθετα με την βαρβαρότητα, και την αποσύνθεση που φέρνουν το κράτος και τα αφεντικά, τα αυτοδιαχειριζόμενα στέκια και οι καταλήψεις οργανώνονται με βάση τον αλληλοσεβασμό, την αλληλεγγύη, τον αντιφασισμό, τον αντισεξισμό και γενικότερα με τις ελευθεριακές αρχές που επιτρέπουν στον άνθρωπο να λειτουργεί χωρίς νταβατζήδες στη ζωή του,ώστε να μπορεί να ζει πραγματικά, και όχι απλά να επιβιώνει. Γι’ αυτό και αποτελούν το ανάχωμα στις επιταγές της κυριαρχίας και η θέση μάχης που παίρνουν είναι ξεκάθαρα απέναντι σε αυτή.

Και επειδή εμείς δεν είμαστε πολιτικάντηδες για να καλύπτουμε τα πράγματα, θέλουμε να μοιραστούμε δημόσια το ότι από την πρώτη στιγμή της κατάληψης αναμετριόμαστε με το γεγονός ότι ο χώρος όπου στεγαζόμαστε σήμερα αποτελεί κομμάτι του διαχρονικού κρατικού εγκλήματος ενάντια στο φυσικό περιβάλλον, καθώς πρόκειται για ένα κτίσμα μέσα σε μια δασική έκταση, όπως και τα υπόλοιπα παρόμοια κτίσματα όπου βρίσκονται στο βουνό του Υμηττού και τα πάρκα της περιοχής. Το “αξιοπερίεργο” για την γειτονιά μας είναι ότι σε κάθε σχεδόν τέτοια έκταση βρίσκεις και ένα αναψυκτήριο, σε βαθμό που χάνεις το μέτρημα. Αυτό στον κοινό νου, λέει ότι όλα αυτά τα χρόνια κάποιοι τοπικοί παράγοντες έτρωγαν με χρυσά κουτάλια. Ωστόσο αν και οι χώροι αυτοί λειτούργησαν για ένα διάστημα σε ένα πλαίσιο ιδιωτικοποίησης, κάπου οι “δουλειές” της τοπικής εξουσίας “χάλασαν”, και αυτοί ερημώθηκαν. Όταν επί Χαρδαλιά πλέον πήγαν να ξανανοίξουν οι “δουλειές” των τοπικών τσιφλικάδων, το τοπικό οργανωμένο κίνημα απέτρεψε την ιδιωτικοποίησή τους.

Η επιλογή να προχωρήσουμε στην κατάληψη και να ανακατασκευάσουμε τον χώρο του πρώην αναψυκτηρίου του πάρκου Ανάληψης έγινε αφ’ ενός στη λογική της εδαφικοποίησης των αγώνων αναρχικών της γειτονιάς μας και αφ’ ετέρου στην πολιτική βάση ότι παρά την λεηλασία των δασικών εκτάσεων, αυτοί οι χώροι αποτελούν παράλληλα κομμάτι της κοινωνικής αφαίμαξης και της εκμετάλλευσής μας, όπου οι κρατικοί φορομπηχτικοί μηχανισμοί έχουν επιβάλει τόσα χρόνια, και οι υποδομές τους αντί να δωθούν πάλι με ρεμούλες σε κάποιον επιχειρηματία (είτε ιδιώτη, είτε κρατικό) που θα τις εκμεταλλευόταν προς όφελός του, πιστεύουμε ότι πρέπει να καλύπτουν τις ανάγκες των κομματιών της κοινωνίας που κυριολεκτικά ματώνουν μέσα στο πλαίσιο που περιγράψαμε. Ειδικά σε συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσής τους. Σε αυτό είναι αυτονόητο ότι δεν ανήκουν αυτοί που αποφασίζουν τους όρους της υποτέλειάς μας, όπως σχήματα θεσμικής αντιπροσώπευσης, κόμματα και παρατάξεις, φασίστες και αφεντικά. Και για να γίνει αυτό εφικτό, έπρεπε να είναι ξεκάθαρο από την αρχή το πολιτικό πλαίσιο που βάζαμε ως αναρχικοί/ες, το οποίο κόβει την κάθε διάθεση πρόσβασής τους σε αυτούς τους χώρους. Οι όροι που βάζουμε είναι πολιτικά και κοινωνικά ανταγωνιστικοί προς τους εξουσιαστικούς μηχανισμούς και το υπάρχον σύστημα, αλλά ανοικτοί σε ότι αφορά την χρήση του χώρου και των υποδομών του από την γειτονιά, με τα χαρακτηριστικά βέβαια που έχουμε αναφέρει στα προηγούμενα κείμενά μας. Αυτό ακριβώς συμβαίνει γιατί αν δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο λειτουργίας, με ελευθεριακή πάντα κατεύθυνση, δεν θα μπορούσαμε ούτε να οργανωθούμε οριζόντια, ούτε να υπερασπιστούμε τον χώρο της κατάληψης. Τα παραπάνω σκεπτικά έχουν να κάνουν με την αρχή της κοινωνικοποίησης των δημόσιων υποδομών που σήμερα στην πλειονότητά τους οικειοποιούνται από το κράτος και το κεφάλαιο, και είναι σύμφυτα με την αλληλεγγύη, την αξιοπρέπεια, την ισότητα και την κοινωνική χειραφέτηση.

Σε ότι έχει να κάνει τέλος πιο συγκεκριμένα με την όποια προσπάθεια καταστολής μας, το είπαμε και το επαναλαμβάνουμε, θα αντισταθούμε και θα απαντήσουμε δυναμικά. Γνωρίζουμε ότι την περίοδο που διανύουμε

γίνεται προσπάθεια να περιοριστεί η πρόσβαση του αυτοοργανωμένου κινήματος στο κτίριο του Ταπητουργείου με πρόσχημα το χάρατσι ενοικίασής του από το δήμο “σε ότι δεν είναι αναγνωρισμένο με νομική μορφή”.

Αυτό, αν συνυπολογίσουμε και την εισήγηση του Α.Κατωπόδη στο ΔΣ, που φανερώνει σύμπλευση της τοπικής εξουσίας στο θέμα των καταλήψεων (αναφερόμαστε πιο κάτω εκτενέστερα), μας δείχνει ότι ο σκοπός της τοπικής εξουσίας είναι να μην υπάρχουν χώροι, συλλογικότητες αυτοοργάνωσης στις γειτονιές μας.

Σε ότι μας αναλογεί δεν θα επιτρέψουμε για κανέναν λόγο η σημερινή αυτοοργανωμένη κοινότητα αγώνα που οικοδομούμε, να γίνει το αυριανό πλυντήριο κοινωνικών παροχών του όποιου ΣΥΡΙΖΑ, μέσα σε ένα δίκτυο “οφελούμενων” στα σισίτια ζητιανιάς και τα “κοινωνικά” παντοπωλεία.

Σχετικά με την συζήτηση για τα αναψυκτήρια

Σε αυτό το σημείο, θέλουμε να τοποθετηθούμε και εμείς δημόσια με τη σειρά μας για τα όσα ακούστηκαν μετά την παρέμβαση στο ΔΣ, μιας και όσο ήμασταν εκεί κανείς δεν τοποθετήθηκε απέναντί μας (αν και ζητήθηκε), ενώ αντίθετα πριν και μετά την παρέμβαση (και αφού αποχωρήσαμε), ακούσαμε, από τα τοπικά μέσα, στα ηχητικά αρχεία της συνεδρίασης πολλά και διάφορα που μας αφορούσαν. Θέλουμε αρχικά να επισημάνουμε ότι μας εντυπωσίασε ότι λίγα λεπτά πριν τη στιγμή της παρέμβασης, γινόταν η δημαρχιακή εισήγηση στην οποία μετά την παραδοχή ότι ο προϋπολογισμός αυτός είναι μνημονιακός (έστω και με τρίπλες), ακολουθεί η πρόταση για το θέμα των αναψυκτηρίων και η συμφωνία με την αντιπολίτευση για την αξιοποίησή τους μέσα από “κοινή διαβούλευση των παρατάξεων” (υποθέτουμε ότι ναυάγησε η συμφωνία με την συλλογικότητα των ΑμεΑ που ζητούσε τον χώρο της Κατάληψης Ανάληψης, καθώς δεν έγινε καμμία αναφορά σ’ αυτή). “Αυτό το θέμα θα συνεχιστεί σε κάποια ξεχωριστή κουβέντα”,ανέφερε ο Α.Κατωπόδης, που δεν θέλει να αναλάβει προφανώς μόνος του το πολιτικό κόστος μιας εκκένωσης. Ακολούθησε ο κος Γώγος, ο οποίος ζήτησε την “αξιοποίηση” των κατειλλημένων χώρων “Λαμπηδόνας” και “Ανάληψης”, όπου και διακόπτεται λίγο μετά από την είσοδο των συλλογικοτήτων/ συντρόφων/ισσων των γειτονιών.

Το ακόμα πιο ενδιαφέρον σημείο των ηχητικών αρχείων είναι ωστόσο αυτό μετά την παρέμβαση (και αφού είχαμε αποχωρήσει), όπου τοποθετούνται οι επικεφαλής από τις δύο κύριες αντιπολιτευτικές δυνάμεις, αυτές της δεξιάς παράταξης. Ο κος Γώγος που είχε διακοπεί πήρε το λόγο, και συνεχίζοντας μάλιστα στην γνωστή χυδαία του ρητορική έκανε προσπάθεια να μας εξομοιώσει με τους πολιτικούς του συγγενείς (τα ακροδεξιά στοιχεία δηλαδή), χαρακτηρίζοντάς μας ως “νεοσσούς του φιδιού”! Μάλιστα σε μια τύπου μίμηση του Άδωνη Γεωργιάδη θυμήθηκε το μέσo κινηματικής πληροφόρησης athens indymedia, όπου απαντούσαμε σε δημοσιευμένο (σε αυτό) προηγούμενο κείμενό μας, για την χυδαιότητά του να βάλει μπροστά τα προσφυγόπουλα ώστε να ζητήσει την εκκένωση της κατάληψης. Σε αυτή του την τοποθέτηση μιλάει γενικά και αόριστα για άδικη “στοχοποίησή” του, από κάποια ασύμμετρη απειλή ίσως, διότι εμείς τοποθετηθήκαμε εντελώς ξεκάθαρα και δημόσια με την υπογραφή μας, στην πολιτική αισχρότητά του να κάνει σπέκουλα πάνω σε παιδιά προσφύγων. Δεν έχασε ούτε την ευκαιρία, για ακόμα μια φορά, να κάνει λόγο και για την εναντίωσή του στις καταλήψεις, χαρακτηρίζοντας ευθαρσώς ως “σπίτι” του τους δημόσιους χώρους! Ωστόσο και αυτός άρχισε τις τρίπλες μιας και ανέφερε ότι «πολλές από τις διεκδικήσεις που έχουν οι καταληψίες, είναι αποδεκτές».

Ο κος Μπαντής τοποθετήθηκε στη συνέχεια, ο οποίος ακολούθησε αυτήν την λογική. Μας “δικαίωσε” και αυτός, λέγοντας ότι δεν διαφωνεί με πολλές από τις δράσεις μας, ωστόσο μετά από ακροβασίες φτάνει στο σημείο να μιλάει για…συνδιαχείριση του δήμου με τους κατειλημμένους χώρους! Αφήνοντας,προς το παρόν, ασχολίαστο το τελευταίο, στεκόμαστε στην επικοινωνιακή προσπάθεια να δείξει ένα “κοινωνικό” πρόσωπο ο κος Μπαντής, η οποία τον κάνει να εκτίθεται ακόμα περισσότερο εξαιτίας των πραγματικών γεγονότων. Κάποια απο τα “παιδιά” που “δικαιώνει” στην τοποθέτησή του για τις απόψεις τους, είναι αυτά που πριν τρία χρόνια τους κατέβαζε αντιεκλογικές αφίσες με τη συνοδεία του και είχε ζητήσει να τα μπλοκάρουν και να τα συλλάβουν οι αστυνομικές δυνάμεις μέσα στο κέντρο του Βύρωνα (ύψος ΟΑΕΔ) σε μια επιχείρηση άνευ προηγουμένου για τα σύγχρονα δεδομένα της γειτονιάς, με επικεφαλής τον αρχιμπάτσο Στ. Μπαλάσκα, με τον οποίο η παράταξή του βρισκόταν σε άμεση επικοινωνία (αν και σε πολιτική κόντρα καθώς ήταν πολιτευόμενος με τον κο Κόνσουλα). Η αντίσταση των συντρόφων/ισσων εκείνη τη μέρα οδήγησε σε συμπλοκή με τις αστυνομικές δυνάμεις, και την προσαγωγή έξι ατόμων, η οποία απαντήθηκε από το αυτοοργανωμένο κίνημα και τη γειτονιά με μεταμεσονύκτια πορεία προς το ΑΤ Βύρωνα, όπου τελικά κάτω από την πίεση του κινήματος απετράπηκε η σύλληψή τους και αφέθηκαν ελεύθεροι/ες. Στην μνήμη της γειτονιάς του Βύρωνα κυκλωτικές κινήσεις των δυνάμεων καταστολής και μπλόκα (με σβάστικα ή χωρίς) είναι ιστορικά καταδικαστέες. Επίσης απ’ όσα ξέρουμε, ο κος Μπαντής είναι αυτός που προσκάλεσε τον “πολυδιαφημισμένο” ως μπατσοϋπουργό (αλλά εκείνη την περίοδο ΥΕΘΑ) Ν. Δένδια στην γειτονιά για συνάντηση με τοπικά στελέχη, όπου και τελικά εκδιώχθηκε, εν μέσω απεργίας πείνας του Ν. Ρωμανού, από συντρόφους/ισσες. Δεν θέλουμε καν να φανταστούμε λοιπόν το τι είδους δήμο ονειρεύεται ο κος Μπαντής, καθώς προβλέπουμε πολύ από καταστολή και νεοδεξιές πολιτικές. Αντί για συνδιαχείριση, ας αναζητήσει καλύτερα εξωγήινους στον Υμηττό μαζί με την κομματική του οργάνωση.

Μπορεί να νομίζουν κάποιοι ότι τα προεκλογικά παιχνιδάκια ίσως τους δημιουργήσουν την εκλογική βάση που επιθυμούν, ωστόσο οι αγώνες στις γειτονιές μας εκτός από συνέχεια και συνέπεια έχουν και μνήμη. Και σε κάθε ξεχωριστή στιγμή αυτής της μνήμης θα ξεκαθαρίζουμε ότι όπως και αν το δούμε,

με αξιακούς, υλικούς, κοινωνικούς, πολιτικούς,ιδεολογικούς όρους…

Είστε εχθροί μας!

Κατάληψη Ανάληψης

e-mail:analipsi@espiv.net

Οκτώβριος 10, 2017

Πίσω από τις λέξεις Κατωπόδη,

κρύβεται και λίγο… Αλέξης

 

Το βασικό εργαλείο για τη χειραγώγηση της πραγματικότητας

είναι η χειραγώγηση των λέξεων Φίλιπ Ντικ (συγγραφέας Επ.Φαντασίας)

Στις 28-9-2017 ο αριστερός δήμαρχος της γειτονιάς μας Γρηγόρης Κατωπόδης , επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι ο καλύτερος υπηρέτης του καπιταλισμού σε συνθήκες κοινωνικής όξυνσης είναι μια αριστερή κυβέρνηση, η οποία υπνωτίζει με τα δεκάδες ψέμματά της περι κοινωνικού κράτους, μέριμνας ή πρόνοιας μια ολόκληρη φτωχοποιημένη κοινωνία. Στην εξελιγμένη της έκδοση αυτή ονομάζεταιΣύριζα”, και πλασάρει με κυριλέ τρόπο τους όρους υποδούλωσής μας πάντα με πράο ύφος και χαμόγελο.Ψήφιση δύο μνημονίων, εφαρμογή ανελεύθερων μέτρων (βλ μπάρες στα ΜΜΜ και ηλεκτρονικό εισιτήριο), αντεργατικές πολιτικές, πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας,δημιουργία κέντρων κράτησης μεταναστών και υπογραφή συμφωνιών επαναπροώθησης με την ΕΕ, εκκένωση καταλήψεων και καταστολή μεαέρα εκσυγχρονισμούσε σημείο που θα ζήλευε ακόμα και δεξιά κυβέρνηση, όπως ανοιγμένα κεφάλια, σπασμένα χέρια και πόδια.Η μοντέρνα αυτή έκδοση της αριστεράς, περιβάλλεται από ένα σωρό μυθοπλαστικά στοιχεία όπως ταόχιπου βαφτίζονταιναι”, την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων που μετατρέπεται σε περίφραξη. Την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων που μεταφράζεται σε εντατικοποίηση της εργασίας, εργατικάατυχήματα” (εργοδοτικές δολοφονίες) και απλήρωτες εργατώρες.Τον σεβασμό στην φύση που μετατρέπεται σε ακόμα μεγαλύτερη λεηλασία και περαιτέρω μόλυνση.

Περνώντας στα πιο δικά μας τώρα, ο Γρηγόρης Κατωπόδης δεν μπορεί παρά να ακολουθήσει αυτό το αφήγημα βαφτίζοντας με τη σειρά του το κρέας ψάρι. Σε ένα ρεσιτάλ προσπάθειας χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ο υπάλληλος του Σύριζα δηλώνει δημόσια σε συνέντευξή του στην εκπομπήΔημοσκοπήσειςτου AtticaTV, ότι θα απαιτήσει από τον κόσμο της κατάληψης της Ανάληψης να προχωρήσει στην εκκένωση του κατειλημμένου αναψυκτηρίου καθώς του τον ζητήσανε συλλογικότητες (δεν μας είπε όμως ποιες) για να το χρησιμοποιήσουν γενικά και αόριστα ως χώρο στήριξης ΑμεΑ.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Η Κατάληψη της Ανάληψης, πλυντήριο του Σύριζα δεν θα γίνει. Αναφερόμαστε στην τακτική των αριστερών διαχειριστών του κράτους από τη μία να επιβάλλουν δυσβάστακτες πολιτικές για ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, και από την άλλη τα τοπικά τσιράκια τους να μετατρέπουν σεκοινωνικά πλυντήριατα δημόσια κτήρια, σε χώρους δηλαδή που διαφημίζουν ότι παράγουν κοινωνικό έργο ενάντια στην φτώχεια και την εξαθλίωση, σε λογικές αλληλεγγύης!!! Από τη μία μας παίρνουν ολόκληρες τις ζωές δηλαδή, και από την άλλη μας προσφέρουναπλόχεραένα φιλοδώρημα για να φυτοζωούμε. Αυτή η μοντέρνα αθλιότητα προφανώς και δεν θα μας βρει συνένοχους. Οπότε ας ξεχάσουμε τα σενάρια περίοικειοθελήςαποχώρησής μας, τα οποία ούτως η άλλως για τα επόμενα χρόνια δεν τα συζητάμε καν. Απλά λέμε: ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΤΕ.

Χυδαιότητα δεύτερη. Και που ξεπερνά τα όσα μέχρι τώρα γνωρίζαμε. Σε μια ρητορική στην καλύτερη τύπου Τίνας Καφατσάκη, εκείνης της Συριζαίας δημάρχου Ζωγράφου θυμίζουμε που εκκένωσε τον χώρο της Βίλλας Ζωγράφου με μπροστάρη τον πολιτισμό, ξεχνώντας γρήγορα τις όποιες πολιτιστικές της ανησυχίες (καθώς η ΒΖ επέστρεψε μετα την εκκένωση στην ερημοποίηση), και στην χειρότερη, ρητορική δεξιάς εμπνεύσεως τύπου Γώγου, ο οποίος πριν ένα χρόνο για να ζητήσει την εκκένωση της κατάληψης μας, έβαζε μπροστά τις ευάλλωτες ομάδες των προσφυγόπουλων, ο κος Άκης βάζει μπροστά μια διαφορετική κοινωνική ομάδα, αυτη των συνανθρώπων μας που χαρακτηρίζονται ΑμεΑ. Η αλληλεγγύη βέβαια της δημοτικής αρχής για τους ανθρώπους που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία αρχίζει και εξαντλείται στην εκκένωση της κατάληψης της Ανάληψης, καθώς πέρα από τα παχυά λόγια στις τηλεοπτικές εκπομπές δεν έχει γίνει η παραμικρή τροποποίηση σε δρόμους και παράδρομους, η παραμικρή παρέμβαση σε πλατείες η πάρκα, το ελάχιστο σε σχέση με τα τραπεζοκαθίσματα που ο δήμος επιτρέπει εκτός από το να περιορίζουν τη διέλευση στα αναπηρικά αμαξίδια, και το να καλύπτουν τις γραμμέςοδηγούς για τους τυφλούς. Κάτι μας λέει ότι το ποσοστό ευαισθητοποίησης για αυτό το ζήτημα εξαντλείται εκεί πουμπαίνουν στην τσέπητα φράγκα για τους τοπικούς άρχοντες από το άπλωμα των τραπεζοκαθισμάτων.

Και εδώ αρχίζει η σφαίρα του παραλόγου, ή του λογικού για εμάς. Σύμφωνα με τα απατηλά όνειρα του κου Άκη, εκεί που σήμερα στεγάζεται η κατάληψή μας, θα γίνειένα σπουδαίοόπως ειπε έργο το οποίο θα διαχειρίζεται μια προφανώς Συριζαϊκήσυλλογικότητα”. Ένας χώρος ειδικά διαμορφωμένος για ΑμεΑανέφερε στα γρήγορα στην εν λόγω συνέντευξη, ξεπερνώντας εντέχνως τις λεπτομέρειες, αυτές δηλαδή τουΣύριζα κερνάει και Σύριζα πίνει”! Ενημερώνουμε λοιπόν σε αυτό το σημείο ότι ο χώρος της κατάληψης από την πρώτη κιόλας μέρα, όχι μόνο είναι προσβάσιμος και ανοικτός σε ΑμεΑ (ανεξαρτήτως ηλικίας), αλλά είναι και ο χώρος που παιδιά όχι πολύ διαφορετικά από εμάς έχουν νιώσει άνετα και ασφαλή, έχουν παίξει και γεμίσει αρκετές φορές με γέλια. Είναι ένας χώρος της γειτονιάς που όποια κοινωνική ομάδα καποιοι μετατρέπουν σεαόρατη”, γίνεται ορατή, καθώς η πρόσβαση είναι ανεμπόδιστη και ελεύθερη, ανεξαρτήτως φύλου/φυλής/χρώματος οικονομικής κατάστασης και ο λόγος της είναι ισότιμος με όλων των άλλων. Ρωτάμε σε αυτό το σημείο, αν και ξέρουμε ήδη την απάντηση. Τα σχέδια του δημάρχου για το ζήτημα αρχίζουν και τελειώνουν στην εκκένωση της Ανάληψης; Αν ναι, τα δικά μας επαναστατικά σχέδια, ως κόσμος που θέλουμε μια κοινωνία ισοτιμίας, δηλώνουμε πως όχι. Κι αυτό γιατί θέλουμε κάθε παιδική χαρά και κάθε σημείο της πόλης του Βύρωνα και της κάθε συνοικίας να είναι προσβάσιμο από τον καθένα και καθεμία ανεξαρτήτως δυσκολιών ή περιορισμών που μπορεί να συναντά στη ζωή του. Θέλουμε γειτονιές πραγματικής αλληλεγγύης και όχι γειτονιές που η αλληλεγγύη είναι ένα μικροπολιτικό ψηφοθηρικό παιχνίδι. Μας προκαλεί και μας εξοργίζει λοιπόν ότι από τις 12 παιδικές χαρές που ο δήμος ανακατασκευάζει η μόνη που σκέφτηκε να προχωρήσει σε κάποια τροποποίηση καιξεχωριστή παιδική χαρά για παιδιά με ειδικές ανάγκες”, είναι αυτή τηςαπόμακρηςσημειωτέον γεωγραφικα Ανάληψης, και όχι όλες. Για του λόγου το αληθές, σε όσες παιδικές χαρές έχει ήδη γίνει ανακατασκευή, δεν έχει δημιουργηθεί καμίαξεχωριστή παιδική χαρά για ΑμεΑ”, πόσο μάλλον να εμφανιστεί κάποιασυλλογικότητασυριζαίικης προέλευσης που ασχολείται με το θέμα. Αυτά προβλέπονται μόνο για την Ανάληψη, και δεν είναι τυχαίο. Στην Ανάληψη υπάρχουν Αναρχικοί και Αναρχικές, που για να διατηρηθεί το κοινωνικό προσωπείο του Σύριζα δεν μπορούνε να εκδιώξουν με τα ΜΑΤ, αλλά αναζητώντας άλλες συνταγές.

Μας εξοργίζει όσο δεν πάει επίσης η αθλιότητα της μοντέρνας αριστεράς ,καθώς στην εν λόγω συνέντευξη γίνεται μια προσπάθεια απονοηματοδότησης των αγώνων μας ως αναρχικών στις γειτονιές, μπαίνοντας σε λογικές σύγκρισης παράλληλα με το αντίστοιχο πρώην αναψυκτήριο της Λαμπηδόνας όπου για αυτό, όπως δήλωσε ο κος Άκης, δεν παίζει θέμα καθώςκαταλήφθηκε στην θητεία του προηγούμενου δημάρχου από συλλογικότητες και εκείασκούταν πολιτική αλληλεγγύης και εκδηλώσεων.. εκεί μπορείς να πιεις και έναν καφέδεν μπορώ να πω κάτι αρνητικό” … “ρε αδερφέσυμπληρώνουμε! Και σχολιάζουμε ότι: Σε μια εποχή που χιλιάδες οικογένειες είναι θύματα των μνημονίων και της αγοράς, σε μια εποχή που από τη μία σε εξαθλιώνουν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές και οι αριστερές πολιτικές σε στέλνουν στην λαιμητόμο. Σήμερα, που όχι λεφτά για καφέ δεν έχει κόσμος να πιει, αλλά του λείπουν τα βασικά για την στέγαση και την σίτιση, αυτό που μια αριστερή δημοτική αρχή ενδιαφέρει είναι να υπάρχουν χώροι που να μπορεί να πιει ο κόσμος τον καφέ της παρηγοριάς.

Σε άλλη περίπτωση θα αποφεύγαμε να μπούμε σε συγκρίσεις. Επειδή όμως, η περίσταση δεν μας το επιτρέπει, εμείς λέμε οτι πίσω από τις λέξεις κρύβεται και λίγο…. Αλέξης. Στην κατάληψη του ΚΠΚΒ που αναφέρεται ο κος Άκης προφανώς και δεν βλέπει κάτι αρνητικό, διότικαταληψίαςσε αυτή ήταν και οτοπικός Σύριζα (ως αντιπολίτευση τότε), ενώ εκεί σχηματίστηκαν και συσχετισμοί συμμαχίας για την υποστήριξή του κατά τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών. Επίσης εκεί ήταν που ο κος Κατωπόδης μπορούσε να κάνει εκδηλώσεις και παρουσιάσεις, ενώ εκεί ήταν που έκανε μέχρι και το γλέντι της εκλογικής του νίκης!!! Προ μνημονίων βέβαια (γιατί τώρα και εκεί όπως λένε οι φήμες είναι ανεπιθύμητος). Το ΚΠΚΒ, χωρίς να είμαστε αρνητικοί σε αυτό που σήμερα έχει μετατραπεί, ήταν ένας κομβικός χώρος για την άνοδο του ποσοστού του αντιμνημονιακού (!) Σύριζα κατά την πρώτη του εκλογή. Είναι ένας χώρος επίσης, που κόμματα και παρατάξεις μπορούν να φιλοξενηθούν για να κάνουν εκδηλώσεις. Επίσης είναι και ο χώρος που (αν και έχει γίνειαποσυριζοποίηση”) ακόμα Συριζαϊκά στελέχη, σύμβουλοι του πρωθυπουργικού γραφείου, πίνουν τα ποτά τους χωρίς να εκδιωχθούν, ή στελέχη του γραφείου της κας Δούρου μπορούν να διαφημίζουν ανεμπόδιστα τακοινωνικά πλυντήρια της αλληλλεγγύηςτους!

Προφανώς και η Κατάληψη της Ανάληψης δεν είναι ένας τέτοιος χώρος. Αντίθετα είναι ο χώρος που όλοι οι προαναφερθέντες/ισες ειναι ανεπιθυμήτοι/ες. Είναι ο χώρος που κόμματα, παρατάξεις, σύμβουλοι της δημοτικής αρχής που απολύουν από τις οικογενειακές τοπικές επιχειρήσεις τους αβέρτα προσωπικό, δεν διανοούνται καν να περάσουν απέξω. Είναι ένας απο τους χώρους που αυτά τα τρία χρόνια νέων μέτρων και μνημονίων αντιστάθηκε, μαζί με συντρόφους/ισσες, στην παρουσία Συριζαϊκών στελεχών στις γειτονιές μας. Είναι μία ακόμα από τις καταλήψεις αναρχικών, που αντιστέκονται τόσο στις νεοφιλελεύθερες όσο και στις αριστερές πολιτικές της εξαθλίωσης και του ελέγχου, του κατακερματισμού και της υποτίμισης των ζωών μας.

Σε αυτόν τον χώρο που ο κος Άκης δεν μπορεί να καταλάβει τι κάνουμε, έχει γεννηθεί μια νεα κοινότητα αντίστασης, αλληλεγγύης, δημιουργίας και αξιοπρέπειας στη γειτονία. Του προτείνουμε αρχικά για να μάθει τι κάνουμε, να κάνει απλά μια βόλτα στην ευρύτερη περιοχή για να του λυθεί η απορία, και στη συνέχεια προσφερόμαστε να του κάνουμε σεμινάρια επιμόρφωσης για το τι συμβαίνει στο δήμο του. Πάμε λοιπόν:

Μάθημα πρώτο.Σε οτι αφορά το πρώην αναψυκτήριο. Ήταν ένα άδειο εγκαταλελειμμένο κτίριο με υποδομή κουζίνας που εδώ και τρια χρόνια συνεχώς ανακαινίζεται, με όχι κρατικά κονδύλια και ρεμούλες αλλά με την αλληλεγγύη της γειτονιάς και κόσμου του αγώνα. Σε αυτό το κτίριο την περσινή χρονιά, μαγειρεύαμε μαζί με δεκάδες κόσμο, και για μήνες, εκατοντάδες μερίδες φαγητού για μετανάστες και μετανάστριες που φιλοξενούνταν στηνΚατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26”. Ανθρώπους δηλαδή που η κατάληψή μας στήριξε με την αλληλεγγύη της έμπρακτα με ολοήμερες δεσμεύσεις, ξενύχτια και αμέτρητες μετακινήσεις. Η Συριζαϊκή δημοτική αρχή, όχι μόνο δεν έκανε ποτέ τίποτα αλληλέγγυο για ανθρώπους που περνούσαν τα σύνορα για να ξεφύγουν από εμπόλεμες ζώνες, αλλά αντίθετα συντάχθηκε στο πλευρό της κεντρικής εξουσίας όπου διαχειρίστηκε τις ζωές τους με το να τους ξυλοφορτώνει και να τους στοιβάζει σε κέντρα κράτησης, σε απάνθρωπες συνθήκες. Κοίτα ποιος μιλάει για αλληλεγγύη λέμε σε αυτό το σημείο. Και συνεχίζουμε ενημερώνοντας οτι σήμερα από αυτήν την κουζίνα βγαίνουν δεκάδες γεύματα που σιτίζουν κόσμο που τα έχει σοβαρή ανάγκη.

Μάθημα δεύτερο. Σε ότι έχει να κάνει με τοτι κάνουμε στην Ανάληψη”. Προφανώς και απορείς κύριε Άκη για το τι κάνουμε εκεί, καθώς δεν είμαστε μόνο εκεί. Το καλοκαίρι που μας πέρασε η Κατάληψη της Ανάληψηςαπουσίαζεαρκετές ώρες από το κτίριο, καθώς βρισκόταν στα πάρκα και στις πλατείες για την διοργάνωση ενός μηνιαίου φεστιβάλ θεάτρου. Ένα φεστιβάλ που θα επαναληφθεί πάλι σε λίγους μήνες, με παραστάσεις χωρίς εισιτήρια και καμια λογική κέρδους,όπως αυτές δηλαδή που προωθεί ο δήμος όταν γίνονται τα πολυδιαφημισμένα φεστιβάλ τουΘεάτρου Βράχων”.Έξω από τη λογική τουμετράω τα κέρδη της παράστασης”, και τηςαπαγόρευσης εισόδουγια όποιον/α δεν έχει την οικονομική δυνατότητα, αλλά σε λογική αντίθετη με αυτή του πολιτισμού του κέρδους. Αυτή του πολιτισμού της συνεργασίας, της αλληλεγγύης, της ισότητας και της αντίστασης.

Μάθημα τρίτο. Στο πρώην αναψυκτήριο της Ανάληψης δεν μπορείς απλά να πιεις έναν καφέ. Μπορείς να πιεις και έναν καφέ, χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση. Μπορείς όμως παράλληλα να διαβάσεις και να δανειστείς ελεύθερα βιβλία από την βιβλιοθήκη, ή να μαγειρέψεις με ελεύθερη πρόσβαση στην κουζίνα της κατάληψης, καθώς ο χώρος ανήκει σε όλη τη γειτονιά. Εκτός βέβαια από κόμματα, παρατάξεις, δημοτικά στελέχη, μπάτσους και φασίστες

Μάθημα τέταρτο. Ο χώρος εδώ και ενάμιση χρόνο που έγινε λειτουργικός, μετα τις εργασίες ανακαίνισής μας, έχει φιλοξενήσει κάτι παραπάνω από δέκα παιδικά πάρτι γενεθλίων, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τις οικογένειες.Από αυτόν έχουν περάσει λοιπόν οικογένειες που δεν είδαν κάτιπερίεργες ομάδεςόπως δημόσια παραπληροφορείτε (αλλιώς δεν θα ζητούσαν καν τον χώρο), αλλά είδαν ανθρώπους που μετέτρεψαν έναν εμπορικό χώρο, σε χώρο ελεύθερης πρόσβασης. Μετέτρεψαν υποδομές δημόσιες, οχι σε υποδομές μιας δημοτικής αρχής ή ενός ιδιώτη, αλλά σε υποδομές ολόκληρης της γειτονιάς.

Μάθημα πέμπτο. Στον χώρο αυτό πραγματοποιούνται βιβλιοπαρουσιάσεις, θεατρικές παραστάσεις και μουσικές εκδηλώσεις. Εδώ για πρώτη φορά έχουν παίξει δημόσια νέες μπάντες και μουσικά σχήματα, ενώ λειτουργεί μουσική ομάδα η οποία σε λίγο καιρό θα ανακοινώσει την λειτουργία στούντιο μουσικής. Παράλληλα σε αυτόν τον χώρο συναντιέται η συντακτική ομάδα αναρχικής εφημερίδας της ευρύτερης γειτονιάς, η οποία μοιράζεται χωρίς οικονομικό αντίτιμο. Εδώ επίσης γίνονται ανοικτά μαθήματα χορευτικής γυμναστικής, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Εδώ έχουν γίνει μαθήματα αυτομόρφωσης, μπαρ οικονομικής ενίσχυσης για φυλακισμένους αγωνιστές, ενώ έχουν φιλοξενηθεί συνελεύσεις για εργατικούς αγώνες (Νέο Αθήναιον) και για αντιφασιστικές δράσεις

και τώρα κύριε Άκη που γνωριστήκαμε, ας το πούμε για άλλη μια φορά,

ούτε να το σκέφτεσαι

Συνέλευση Κατάληψης Ανάληψης

Επίθεση με μπογιές στα Εκπαιδευτήρια «Σύγχρονη Παιδεία». Έξω οι ρατσιστές από τις γειτονιές

Τα εκπαιδευτήρια “Σύγχρονη Παιδεία” στον Καρέα, ανήκουν στον Χαράλαμπο Κυραϊλιδη, καθηγητή, επιχειρηματία, και πρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων (ΣΙΣ).Δεν ξέρουμε, ούτε μας απασχολεί αν το εν λόγω μαγαζί αποτελεί όντως πυρήνα παιδείας ή πολιτισμού, όπως αυτοδιαφημίζεται στην επίσημη ιστοσελίδα του, ούτε θα είχαμε ασχοληθεί ιδιαίτερα με αυτό, αν δεν μαθαίναμε μέσα στο καλοκαίρι ότι ο πρόεδρός του βαθμολογείται σχεδόν με… “άριστα” στην αναπαραγωγή ρατσιστικού λόγου, άσχετα με το αν, όπως ο κάθε κρυφορατσιστάκος φροντίζει μετά την δημόσια έκθεσή του, τρέχει ν’ ανασκευάσει την εικόνα του.

Αναφερόμαστε, αφενός στις δηλώσεις μπαλώματος της επίσημης θέσης του προέδρου του ΣΙΣ στα καθεστωτικά ΜΜΕ , και αφετέρου, στην επίσημη θέση του εν λόγω ρατσιστικού συνδέσμου, με αφορμή νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην εκπαίδευση, ότι αρνείται να φοιτούν μαθητές ΑμΕΑ, στα μαγαζιά που αποτελούν μέλη του.

Χωρίς να μπούμε σε μακροσκελείς αναλύσεις γύρω από τα ζητήματα της εκπαίδευσης, καθώς αρνούμαστε συνολικά  τον όρο, ούτε να μιλήσουμε για την ταξικότητα στην εκπαίδευση, αναφορικά με τα ιδιωτικά ή δημόσια σχολεία και σχολές  (καθώς αυτή η συζήτηση θα απαιτούσε ολόκληρα μερόνυχτα), αναφέρουμε απλά ότι τασσόμαστε εξίσου απέναντι στην δημόσια/κρατική εκπαίδευση, όσο και στην ιδιωτική, καθώς εκπαίδευση σημαίνει σύνδεση της μάθησης με την αγορά εργασίας, κανονικοποίηση της ζωής, μαθητεία στον έλεγχο και την πειθάρχηση, δημιουργία εξουσιαστών και εθελόδουλων, ειδικών και αυθεντιών…

Σε μια αναρχική κοινωνία θέλουμε χώρους γνώσης, μόρφωσης, και καλλιέργειας, με βάση το ατομικό και συλλογικό ενδιαφέρον, την ελεύθερη επιλογή, τις ανάγκες των κοινοτήτων, μακρυά από λογικές εκμετάλλευσης, καταπίεσης, συσσώρευσης, υπερπαραγωγής, και έλεγχο από ειδικούς, αφεντικά, ή κομισάριους,  αλλά μέσα από συνεργασίες και ανταλλαγή γνώσεων, ισότιμα και αντιιεραρχικά, στη λογική της προσφοράς στο άτομο και την κοινότητα.Πολεμάμε συνεπώς δομικά το εκπαιδευτικό σύστημα είτε δημόσιο και κρατικό είτε ιδιωτικό, όπως πολεμάμε δομικά συνολικά τον τρόπο οργάνωσης αυτής της κοινωνίας από τη στιγμή που στηρίζεται πάνω σε σχέσεις εξουσίας.

Για να κάνουμε  ξεκάθαρο για άλλη μια φορά ότι οι ρατσιστές στις γειτονιές μας είναι ανεπιθύμητοι, το ξημέρωμα της 11ης Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς, επισκεφτήκαμε τα εν λόγω εκπαιδευτήρια και γράψαμε συνθήματα αλληλεγγύης στους μαθητές ΑμΕΑ, ενώ πετάξαμε  μπογιές στην πρόσοψη του κτηρίου.

Επιδιώκοντας, την οικοδόμηση μιας κοινωνίας που δεν θα είναι αφιλόξενη για άτομα όχι διαφορετικά από εμάς, και θα τα αντιμετωπίζει με όρους ισοτιμίας, ώστε να μην περιορίζονται στην μετακίνησή τους ή τις όποιες επιλογές τους. Μια κοινωνία ελευθερίας αλληλεγγύης και ισοτιμίας.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙZΟΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ »EL VIAJE»

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ‘’EL VIAJE’’-(ΒΥΡΩΝΑΣ, ΓΕΝΑΡΗΣ 2017)
H Αυτοδιαχειριζόμενη Ομάδα Βιβλιοθήκης ‘’Εl viaje’’ απαρτίζεται από συντρόφους από τις γειτονιές μας. Σε μια περίοδο που εντείνεται η επίθεση κράτους και κεφαλαίου απέναντι στα καταπιεσμένα κομμάτια της κοινωνίας,σε συνδυασμό με την παράλληλη ύφεση του οριζόντιου/ανταγωνιστικού κινήματος,θεωρούμε τη γνώση και το βιβλίο ως οργανικό κομμάτι της επαναστατικής σκέψης και προοπτικής. Κατά τη γνώμη μας μέσα απ’το βιβλίο ταξιδεύουμε στα απέραντα πελάγη της ιστορίας της λογοτεχνίας,της πολιτικής θεώρησης και εμβαθύνουμε στο παρελθόν του κινήματος,για να χαράξουμε νέα πορεία στο παρόν και το μέλλον.

Το ταξίδι αυτό ξεκινάει στην κατάληψη της Ανάληψης(πρώην δημοτικό αναψυκτήριο) κάθε Πέμπτη 19.00-21.00,όπου ο καθένας μπορεί να έρθει να μελετήσει ή να δανειστεί βιβλία. Επίσης δεκτές είναι οι προσφορές. Ενδιάμεσοι σταθμοί της περιήγησης μας θα είναι βιβλιοπαρουσιάσεις και προβολές ντοκιμαντέρ. Ας γίνουμε όλοι συνεπιβάτες σε αυτό το πολύ όμορφο ταξίδι στη γνώση,ώστε να ανθίσουν οι σπόροι της κοινωνικής απελευθέρωσης.
ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡIΖΟΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ‘’ EL VIAJE’’

Απρίλιος 14, 2017

Η Λαϊκή Κυριαρχία του ΣΥΡΙΖΑ διακτινίστηκε στον Άρη

και η Καταστολή προσγειώθηκε στις Καταλήψεις

Στις 13 Μαρτίου, οι δυνάμεις καταστολής εισβάλλουν και εκκενώνουν τον κατειλημμένο χώρο της Βίλλας Ζωγράφου, καθώς και την κατάληψη στέγης προσφύγων, στην Αλκιβιάδου 4. Την ίδια ώρα, η εκκένωση απέτυχε στο Αυτοδιαχειριζόμενου Στέκι Αγρινίου, το οποίο σύντροφοι/ισες ανακατέλαβαν.

Το παραμύθι τουκοινωνικού κράτους”, που πλασάρει τόσο καιρό η συγκυβέρνηση, μπορεί να μην έχει δράκο, έχει, ωστόσο, πλούσια αφήγηση από δημαγωγίες, καταστολή και μέτρα υποτίμησης της εργατικής μας δύναμης : Πλειστηριασμούς και νεομνημονιακές πολιτικές. Επιχειρήσεις εκκενώσεων κοινωνικών χώρων/καταλήψεων (καιδιάλογομε τα γκλομπ), συνεργασίες με το παρακράτος, κολλητιλίκια με νεοναζιστικά μορφώματα (π.χ φιέστες στο Καστελόρριζο, καταστολή αντιφασιστικών δράσεων). Ομηρία μεταναστών/ριών σε κέντρα κράτησης. Διαμόρφωση πολεμικού κλίματος. Σχεδιασμούς για την αναβάθμιση της παρακολούθησης, του ελέγχου και της περίφραξης του δημόσιου χώρου (βλέπε ΜΜΜ και ηλεκτρονικό εισιτήριο, μπάρες, απαγόρευση εισόδου στουςμη έχοντες”). Μια σειρά από μοτίβα του παρελθόντος επανέρχονται στην εξευγενισμένη εκδοχή που σερβίρει η εξουσιαστική αριστερά, για να υπηρετήσουν, ωστόσο, τους ίδιους ακριβώς κανιβαλλιστικούς σκοπούς : Την αναζήτηση νέων δρόμων ανάπτυξης του κεφαλαίου, υποτιμώντας συνεχώς την εργατική δύναμη και αυξάνοντας, παράλληλα, το ποσοστό κέρδους των αφεντικών. Την δημιουργία ενός πλήθους ανέργων, αποκομμένου από τα βασικά αγαθά διαβίωσης, πνιγμένου σε χρέη και αβεβαιότητα, με στόχο την εύκολη διαχείρισηχειραγώγησή του. Την δημιουργία επενδυτικών ζωνών εντατικοποιημένης εργασίας. Την καταστολή και απαξίωση των δομών αγώνα και όσων αντιστέκονται.

Ο κύκλος της ολομέτωπης επίθεσης κράτους και κεφαλαίου χαράσσεται πλέον μεκόκκινη κιμωλίακαι στην περιφέρειά του δημιουργείται ένα τοπίο πρόσφορο για τα επενδυτικά σχέδια μεγαλοεργολάβων, εταιρειών και μεγαλοεπενδυτών σε ό,τι αφορά τους ελεύθερους χώρους. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι αισχρές δηλώσεις του μπατσουπουργού της αριστεράς Ν. Τόσκα, σχετικά με τη χρήση ιδιωτικών και δημοσίων κτιρίων, με τις οποίες προσπαθεί να απαξιώσει και να απονοηματοδοτήσει τις δομές του αγώνα, χαρακτηρίζοντάς τες : “Οχυρά που χρησιμοποιούνται από ΄΄ομαδούλες΄΄ ”! Πέρα από αυτή την αττάκα, ο μπατσουπουργός είναι αυτός που υπογράφει σε τηλεοπτική συνέντευξη (εκπομπήΑυτοψία” 28/3/17) τη δημόσιαδήλωση μετάνοιαςτου ΣΥΡΙΖΑ για τοκινηματικότου παρελθόν, κλείνοντας, παράλληλα, το μάτι στους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους. Λογικές που εξηγούν γιατί ο κατάλογος των υπηρεσιών που προσφέρουν οι σημερινοί διαχειριστές του κράτους στα αφεντικά μεγάλωσε, ήδη, μέσα σε έναν χρόνο, με την εκκένωση, συνολικά, πέντε καταλήψεων. Από αυτές, οι τέσσερεις ήταν φιλοξενίας και στέγασης μεταναστών και προσφύγων.

Ποιος έιναι, όμως, ο σκοπός αυτών των κατασταλτικών επιχειρήσεων; Εδώ, πιστεύουμε ότι:

1) Εξυπηρετουν το δόγμα της αντιμετώπισης των μεταναστριών/ ών με στρατιωτικούς όρους, μέσω του εγκλεισμού τους ή του περιορισμού τους σε χώρους στρατοπεδικού τύπου (που φτιάχνονται κατά το πρότυπο στρατοπέδωνφυλακών). Σεκέντρα υποδοχής”, δηλαδή, που στην πραγματικότητα λειτουργούν ως κέντρα κράτησης (υπό την ευθύνη, μάλιστα, του ελληνικού στρατού, σε συνεργασία με ΜΚΟ), όπως επίσης και σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπως η Αμυγδαλέζα, η οποία δεν σταμάτησε ποτέ να λειτουργεί κανονικά.

2) Εξυπηρετούν την ιδεολογική επίθεση σε βάρος του α/α χώρου και των αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων που αποτελούν αυτή τη στιγμη ένα αγκάθι στα μελλοντικά αναπτυξιακά σχέδια κράτους και κεφαλαίου. Σε αυτό το σημείο, συναντάμε το scifi των κόκκινων εξουσιαστών. Εδώ, ο α/α χώρος συνδέεται με συμφέροντα εταιρειών security, πολυεθνικούς τρομοκράτες, την άνοδο της θερμοκρασίας στον πυρήνα της γης, τηλεμεταφορές και εξωγήινους εισβολείς!

3) Επαναφέρουν τη λογική ενός πανίσχυρου/αυταρχικού κράτους, το οποίο θα εγγυηθεί με κάθε μέσο τη συνθήκη υποδούλωσης της κοινωνίας. Οι εκκενώσεις των καταλήψεων, σήμερα, μέσα στον οικιστικό ιστό, με την ανεμπόδιστη παρουσία των ΜΑΤ στις γειτονιές, δεν είναι απλές κατασταλτικές επιχειρήσεις. Ανοίγουν το δρόμο, δημιουργώντας παράλληλα μια νέα κανονικότητα, για τις αυριανές εκκενώσεις πρώτης κατοικίας, μέσω των πλειστηριασμών. Είναι η άσκηση ελέγχου των πόλεων σε περιόδους κοινωνικής οργής. Γιαυτό η προσπάθεια εφαρμογής του δόγματος της δύναμης του κράτους επάνω στο ανταγωνιστικό κίνημα (και τους μετανάστες/ιες) είναι το όχημα που οδηγεί στην ολοκληρωτική κοινωνία. Και αυτό είναι υπόθεση ΟΛΩΝ.

Το απελευθερωμένο έδαφος της Βίλλας Ζωγράφου

Θα θέλαμε να σταθούμε λίγο περισσότερο στην περίπτωση της Βίλλας Ζωγράφου, καθώς πρόκειται για ένα όμορο εγχείρημα των ανατολικών συνοικιών. Θέλουμε να θυμίσουμε σε όσους/ες έσπειραν τα ΜΑΤ δίπλα από τον χώρο της αυτοοργανωμένης καλλιέργειας του «Μπαξέ», (του οποίου τα προϊόντα τροφοδοτουσαν συλλογικές κουζίνες) ότι το έδαφος που βρίσκεται η ΒΖ δεν ήταν, απλώς, ένας κατειλημμένος χώρος, αλλά ένα οργανωμένο, από το ανταγωνιστικό κίνημα, απελευθερωμένο έδαφος. Εκει, χτίστηκαν σχέσεις και αναπτύχθηκαν αντιστάσεις απέναντι στο προηγούμενο κύμα υποτίμησης της ζωής μας, με τα πρώτα μέτρα και μνημόνια.

Από το 2011, το μέχρι τότε άδειο κτίριο της ΒΖ, στέγασε τις ανάγκες του κόσμου που κατέβηκε στο δρόμο και τις πλατείες, αποτέλεσε ένα αντιφασιστικό σημείο αναφοράς και πόλο συσπείρωσης στην περιοχή του Ζωγράφου (και γενικότερα στις ανατολικές συνοικίες), ενώ οι δραστηριότητες στον περιβάλλοντα χώρο, όπως αυτοοργανωμένες καλλιέργειες, συναυλίες, κατασκευή γηπέδου 5χ5, δεντροφύτευση του χώρου κ.α, πάντα με οριζόντιες και ισότιμες διαδικασίες, αποτελούσαν το ζωντανό παράδειγμα ενάντια σε ένα καθεστώς που στηρίζεται στην περίφραξη και την εμπορευματικοποίηση των ελεύθερων χώρων.

Στην ΒΖ, η αλληλεγγύη δεν ήταν ένα νεκρό σχήμα λόγου στο όνομα της ψηφοθηρίας, αλλά μια πραγματική σχέση. Υπήρχε μόνιμο χαριστικό παζάρι και στέγασε, προσωρινά, άστεγους και αδέσποτα. Γίνονταν εκδηλώσεις για φυλακισμένους αγωνιστές, απεργούς, ιατρικά έξοδα, δικαστήρια, σωματεία βάσης και εργατικές συλλογικότητες. Οργανώθηκαν, επίσης, μαθήματα χωρίς αντίτιμο για μαθητές γυμνασίου/λυκείου, ξένων γλωσσών, φωτογραφίας, ιστορίας, κινηματογράφου, θεάτρου, κ.α., καθώς και συναντήσεις μελέτης επιστημονικών και λογοτεχνικών έργων.

Την ίδια ώρα που κράτος και κεφάλαιο καλλιεργούσαν τον φόβο, τον θάνατο και την υποταγή της κοινωνίας, την ίδια στιγμή που οι αυτοκτονίες, τα κομμένα ρεύματα, η εξαθλίωση γίνονταν μόνιμη κατάσταση, τόσο εντός, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο της Βίλλας Ζωγράφου, ανθούσε η αντίσταση, η ισοτιμία, η ζωή και η ζωντάνια, η πολυμορφία και η ανυπακοή…!

Γιαυτό, η παραπληροφόρηση και τα ψέματα της Συριζαίικης δημοτικής αρχής, περίπαρατημένουκαιεγκαταλελειμμένουκτιρίου, δεν κάνει τίποτε άλλο, παρά να μας εξοργίζει περισσότερο. Γιαυτό και το πρώτο πράγμα που πέτυχε ηεπανοικειοποίησηαπό τον δήμο, είναι η απαγόρευση εισόδου και κυκλοφορίας στο χώρο, η τοποθέτηση καμερών, ΜΑΤ και αστυνομίας, η αναζήτηση προσωπικού ασφαλείας (όπως, σεκιούριτυ με χρυσαυγίτικακονέ”). Πράγμα που αποκαλύπτει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, τι επιφυλάσσει το μέλλον γιαυτούς τους χώρους, από τουςκόκκινουςιδιοκτήτες, που ήρθε η σειρά τους να βάλουν βαθιά το δάχτυλο στο μέλι των κονδυλίων και των επιχορηγήσεων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι εγκρίθηκε κονδύλι από τη δημοτική αρχήμε απευθείας ανάθεση (!) – ύψους 85.000 γιαεργασίες επισκευής φθορών και ζημιών”,όπως αναφέρεται στα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου, τα οποία τονίζουν ότι προκλήθηκαν τα τελευταία 7 χρόνια που το κτίριο τελούσε υπό κατάληψη. Αυτά, για ένα κτίριο, το οποίο, αν και ήταν παρατημένο, όχι μόνον ανασκευάστηκε από τον κόσμο της κατάληψης, αλλά διατηρήθκε, από τότε, σε άριστη κατάσταση.

Από τη θέση μάχης που κατέχουμε ως αναρχικοί/ες και καταληψίες, οι παραπάνω πολιτικές που εφαρμόζουν οι νεόκοποι διαχειριστές του κράτους δεν μας εκπλήσσουν. Προφανώς, γιατί μέσα από τη δική μας οπτική και επεξεργασία, καμμία εξουσία και καμμία κυβέρνηση δεν νοιάζεται για την κοινωνία ούτε για το καλό τωναπό τα κάτω”. Κανένα κράτος δεν ενδιαφέρεται για τίποτα άλλο, εκτός από την κερδοφορία του κεφαλαίου! Το κράτος έχει συνέχεια, όπως άλλωστε, δήλωνε και ο Αλέξης Τσίπρας, γιαυτό και τα αφεντικά ανεξαρτήτως χρώματος και παράταξης, είναι τα ίδια.

Παρόλο που η ΒΖ βρίσκεται, προς το παρόν, στα χέρια της εξουσίας, είναι και θα παραμείνει ένα ζωντανό παράδειγμα αντίστασης και αγώνα. Είναι και θα παραμείνει κομμάτι του αστείρευτου πάθους για ελευθερία, σημείο αναφοράς του κοινωνικοταξικού πολέμου.

Οι καταλήψεις είναι το αντίπαλο δέος στη λογική των μεγαλοτσιφλικάδων και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, τα απελευθερωμένα εδάφη, όπου επαναδιαπραγματευόμαστε τους όρους ζωής μας και προετοιμαζόμαστε για την κοινωνική επανάσταση.

Και θα τις υπερασπιστούμε με κάθε κόστος,

υψώνοντας το Τσεκούρι του Πολέμου

Κατάληψη ΑνάληψηςΤο κείμενο σε μορφή pdf :

 villa

Κέιμενο Πρωτοβουλίας Κατοίκων Καισαριανής για ελεύθερες μετακινήσεις & ενάντια στο αναβαθμισμένο σύστημα ελέγχου στα ΜΜΜ

κείμενο ΑΚΧΒΖ 20/1/2017

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Αν και σταθερά τα τελευταία χρόνια, οι άρπαγες του δήμου Ζωγράφου έχουν προσπαθήσει να πάρουν στα χέρια τους τον χώρο της Βίλλας Ζωγράφου, μόνο τελευταία έχουμε γίνει μάρτυρες μιας συντονισμένης προσπάθειας του συνόλου της δημοτικής αρχής να επιτεθούν με αγαστή μεταξύ τους συνεργασία στην κατάληψη, η οποία δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στον χώρο. Χέρι-χέρι, λοιπόν, «δεξιά» και «αριστερά» προχωρούν στην κατασυκοφάντηση της κατάληψης, με μέσα τα οποία δεν συναντάμε πρώτη φορά. Στόχος τους, να προλειάνουν το έδαφος για μια κατασταλτική επέμβαση, προκειμένου να περάσει στην κατοχή τους ΟΛΟΣ ο χώρος (κτίριο και πάρκο). Κάτι τέτοιο δεν μας ρίχνει από τα σύννεφα, ούτε το θεωρούμε ιδιαιτερότητα του Δήμου Ζωγράφου. Η αρπαγή ελεύθερων χώρων, η καταστροφή της φύσης, η επέμβαση στις ζωές όλων των ανθρώπων, που επιμένουν να μην ζουν με τους κανόνες του, είναι η πεμπτουσία του κράτους και του κεφαλαίου. Και φυσικά το πιο σταθερό εργαλείο στα χέρια του είναι η καταστολή. Και αν, για να την επιβάλει, στο παρελθόν, τη συνόδευε από άναρθρες φασιστικές κραυγές για τάξη και ασφάλεια, η τωρινή πρώτη φορά φασιστερά έρχεται πιο διαβασμένη και ύπουλη. Διαλέγει έναν Δούρειο Ίππο, που δύσκολα η κοινωνία θα απορρίψει: Πολιτισμός! Δεν έχει περάσει καιρός από τότε που φανερώθηκαν τα σχέδια της δημοτικής αρχής για να γίνει το κτίριο της Βίλας ωδείο, σχέδια ενάντια στα οποία ο κόσμος του ανταγωνιστικού κινήματος, αλλά και της γειτονιάς έδειξε την αντίθεσή του. Ωστόσο, το φετινό καλοκαίρι ξεκίνησε η κατά μέτωπο επίθεση. Αρχικά, η δήμαρχος παραδέχθηκε ότι έχει ρουφιανέψει το ζήτημα στην εισαγγελική αρχή, ενώ ό πρόεδρος του ΝΠΔΔ παραδεχόταν σε συνέντευξή του ότι απλά περιμένουν τα πιστά στρατιωτάκια τους, τους μπάτσους να κάνουν τη βρώμικη δουλειά ώστε να τους αδειάσουν τη γωνιά αυτοί που θα σταθούν ενάντια στην «ανάπτυξη». Από κοντά και ο «φυτευτός» εκλεκτός της ΝΔ να βγάζει δεξιάς αισθητικής βιντεάκια. Καταλαβαίνουν ότι όσο υπάρχει ο Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Βίλλα Ζωγράφου, θα συνεχίσει να υπάρχει και ο τελευταίος χώρος πρασίνου στο κέντρο του Ζωγράφου. Και αν γίνει αυτό, πού θα γίνουν αναπλάσεις; Πώς θα εκμεταλλευτούν εμπορικά τον χώρο; Πού τέλος πάντων θα γίνει το parking της σχεδιαζόμενης γραμμής του μετρό, με στάση στη Γαρδένια; Δεν περιμένει κανένας ότι μπροστά στο χρήμα θα κολλήσουν σε μερικά δέντρα… Σαφής ένδειξη των σχεδίων της δημοτικής αρχής είναι η υπόγεια συμφωνία του Δήμου με εταιρεία security στην οποία έχει ΉΔΗ αναθέσει τη φύλαξη του πάρκου. Τοποθετώντας δηλαδή ιδιωτικούς μπάτσους, οι οποίοι θα ελέγχουν την καθημερινότητα όλων όσων κινούνται στο συγκεκριμένο χώρο. Υπό το βλέμμα σεκιουριτάδων θα κυκλοφορεί πλέον ο καθένας στα τελευταία μη-τσιμεντοποιημένα στρέμματα στην περιοχή, τουλάχιστον για όσο αυτά υπάρχουν. Δεν αμφιβάλουμε, βέβαια, ότι η κοινωνία είναι γεμάτη ρουφιάνους, που θα επικροτούσαν μία τέτοια κίνηση, απέναντι στους οποίους είναι χρέος μας να σταθούμε. Η τακτική της καθυπόταξης, μέσω της επιτήρησης, για την υπαγωγή του καθετί ζωντανού σε μια ελεγχόμενη χρησιμότητα, δεν είναι κάτι καινούριο. Πλέον, όμως ο παράγοντας της τεχνολογικής εξέλιξης έχει δημιουργήσει μια επιτάχυνση στην εξάπλωση των δικτύων επιτήρησης. Οι γειτονιές, τα στενά, τα πάρκα, που μέχρι σήμερα αποτελούσαν ανάσες ελευθερίας από το πανοπτικό μάτι των διάφορων εξουσιών, είναι σχεδόν τα τελευταία προπύργια αντίστασης ενάντια στην επιτήρηση και αποστείρωση της καθημερινής μας ζωής. Η μετατροπή του πάρκου της Βίλλας σε parking, 24ωρα φυλασσόμενο από security, δεν έχει μόνο περιβαλλοντικές ή αισθητικές συνέπειες, αλλά πλήττει τον πυρήνα της ελευθερίας της μη επιτηρούμενης μετακίνησης μέσα στη γειτονιά μας. Η καταστολή βέβαια της κατάληψης της Βίλλας Ζωγράφου εντάσσεται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό κράτους και κεφαλαίου, ο οποίος δεν επιτίθεται στις καταλήψεις, τόσο, σε χωροταξικό επίπεδο, αλλά έχει ως βασικό στόχο την καταστολή όσων αυτές πρεσβεύουν. Άλλωστε, ξέρουμε καλά, πως η «ανάπτυξη» είναι απλά μια επίφαση. Η λυσσαλέα επίθεση από το κράτος και τα τσιράκια του ενάντια στις καταλήψεις, η οποία αναζωπυρώθηκε τα τελευταία χρόνια με τις εκκενώσεις της κατάληψης Βίλα Αμαλίας, της κατάληψης Σκαραμαγκά, του κατηλημμένου αυτοδιαχειριζόμενου χώρου «Κένταυρος» των καταλήψεων μεταναστών στη Θεσσαλονίκη, καθώς και με τις απειλές εκκένωσης προς καταλήψεις όπως η Βανκούβερ Απάρτμαν, είναι ενδεικτική της απειλής που νιώθει αυτό και η έννομη τάξη του, αφού η ύπαρξη μιας κατάληψης από μόνη της αποτελεί μια ρωγμή στον ασφυκτικό κλοιό της νομιμότητας. Εξάλλου, οι καταλήψεις είναι ή θα έπρεπε να είναι προπύργια υλικής αντίστασης ενάντια στην ίδια την ύπαρξη τόσο του κράτους όσο και του δικτύου μικροεξουσιών στο οποίο αυτό βρίσκει έρεισμα. Είτε ως εξεγερτικά κέντρα αγώνα, είτε ως μήτρες αποδόμησης των εσωτερικευμένων κυρίαρχων εξουσιαστικών λογικών, οι καταλήψεις είναι νησίδες ελευθερίας , είναι μια γεύση ενός εν δυνάμει κόσμου, είναι μια στιγμή που οι σκοποί ταυτίζονται με τα μέσα.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΛΛΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Βίλλα Ζωγράφου

ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ 24/8 ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΕΓΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ/ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΝΟΤΑΡΑ 26

Τα ξημερώματα της 24ης Αυγούστου η Κατάληψη Στέγης Μεταναστών/-στριών-Προσφύγων Νοταρά 26 στα Εξάρχεια δέχτηκε εμπρηστική επίθεση. Απ’την επίθεση κινδύνεψαν άνθρωποι που έμεναν μέσα στην κατάληψη και ως επί το πλείστον, οικογένειες με μικρά παιδιά, ενώ λόγω της έγκαιρης κινητοποίησης αλληλέγγυων και μεταναστών που έσβησαν γρήγορα τις εστίες φωτιάς, δεν θρηνήσαμε κάποια ανθρώπινη ζωή παρά μόνο υλικές φθορές.Δεν μας κάνει εντύπωση η μισανθρωπική και θρασύδειλη φασιστική επίθεση που ερχεται να  προστεθει σαν ενα νεο κομματι στο παζλ των πολλαπλών επιθέσεων που έχουν δεχθεί την τελευταια διετία καταλήψεις, αυτοδιαχειριζόμενα στέκια και αυτοοργανωμένες δομές αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες-τριες  ανα την επικράτεια. (Terra Incognita,Vancouver Apartman, Libertatia, Αναληψη, Αυτονομο Στεκι  Αθηνας και Ξανθης, Ελαια, Κουβελου, Pasa Montana, Καννιγος 22, Ζαιμη 11 κ.τ.λ.). Επιθέσεις ενορχηστρωμένες απ’τον παρακρατικό φασιστικό βραχίωνα, οι οποίες προσπαθούν να συνεχίσουν το έργο του κράτους και των φορέων του να καταπνίξουν δομές των από τα κάτω, οι οποίες αμφισβητούν έμπρακτα την αντιπροσώπευση και την ανάθεση, και οργανώνονται με βάση κοινωνικές σχέσεις αλληλεγγύης, αυτοοργάνωσης,οριζοντιότητας και αλληλοβοήθειας. Οι παρακρατικοί φασίστες, μάλιστα, έκαναν την εμφάνισή τους και πρόσφατα σαν «αγανακτισμένοι πολίτες» στην Λέσβο, στην Κω και στη Χιο επιτιθέμενοι σε αλληλέγγυο κόσμο στους μετανάστες δείχνωντας για άλλη μία φορά τον ρόλο τους.

Επίσης,είναι νωπή η μνήμη μας απ’τις εκκενώσεις απ’το κράτος τριών καταλήψεων στέγης μεταναστών στην Θεσσαλονίκη, στις 27 Ιούλη (Νίκης 39, Ορφανοτροφείο, Hurriya), δείχνοντας την βαθιά αντιμεταναστευτική κρατική πολιτική ανεξάρτητα τον όποιο διαχειριστή του. Όλο αυτό υπόκειται στη λογική του ολοκληρωτικού καπιταλιστικού μοντέλου που προωθείται απ’το ντόπιο κεφάλαιο και την κεφαλαιοκρατική Ε.Ε. για καταστολή κάθε αγώνα απ’τα κάτω, κάθε αγώνα που αρνείται την ταξική συνεργασία και την καπιταλιστική αναδιάρθρωση που το μόνο που φέρνει είναι φτώχεια και υποτέλεια για τους ντόπιους καθώς και σπρώξιμο των μεταναστών στα στρατόπεδα συγκέντρωσης-κολαστήρια.

Ένας ολόκληρος κόσμος που τα βάζει καθημερινά με το τέρας της εξουσίας, του κεφαλαίου και του φασισμού, δηλ ο κόσμος του οριζόντιου, αδιαμεσολάβητου, αντιιεραρχικού και ανατρεπτικού αγώνα δεν έχει τίποτα να φοβηθεί παρά να αντισταθεί και να πολεμήσει με όπλα τις ιδέες του, την αλληλεγγύη και τον αγώνα του σε γειτονιές, χώρους εργασίας και πανεπιστήμια μακριά από κάθε λογική ανάθεσης και «φιλανθρωπίας». Η αλληλεγγύη μας στην κατάληψη Νοταρά, στις καταλήψεις στέγης μεταναστών αλλά και σε όλες τις καταλήψεις και αυτοργανωμένα στέκια είναι δεδομένη. Είμασταν και είμαστε ενάντια στον κόσμο της εξουσίας και των φρακτών, ενάντια στον ρατσισμό και τον κοινωνικό κανιβαλισμό που μας επιβάλει η κυριαρχία και χτίζουμε κοινούς αγώνες ντόπιων και μεταναστών απέναντί της. Είμασταν και είμαστε ενάντια στον υπόκοσμο των φασιστών που δρα την νύχτα και συμπληρώνει την κρατική πολιτική και καταστολή. Είμασταν και είμαστε υπέρ των αυτοοργανωμένων δομών αγώνα, υπέρ αυτών που αγωνίζονται ενάντια στο κράτος, ενάντια στο κεφάλαιο, ενάντια στην καπιταλιστική αναδιάρθρωση και την εκμετάλλευση-καταπίεση που συνεπάγονται όλα αυτά. Συνεχίζουμε και εντείνουμε την προσπάθειά μας για την επίτευξη της ταξικης αντεπίθεσης, της κοινωνικής αυτοδιεύθυνσης και για την οικοδόμηση μίας αταξικής κοινωνίας ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας.

Τέλος, όσο για αυτούς που νομίζουν ότι με τις επιθέσεις τους θα διαλύσουν τα αντανακλαστικά του ανταγωνιστικού κινήματος και θα αγκυλώσουν τις αντιστάσεις μας, η απάντηση είναι μία.

ΔΕ ΣΑΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΤΕ….ΣΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΝΟΤΑΡΑ 26 ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΟΜΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΝΑΛΗΨΗ

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα

Σε εβδομαδιαία επανάληψη:

*το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό

  • δευτέρα:
  • τριτη:
  • τετάρτη:
  • πέμπτη:
  • 18.00.20.00 Άνοιγμα αυτοδιαχειριζόμενης βιβλιοθήκης ''El viaje'' 20.00-21.00 Μαθήμα Χορογυμναστικής.
  • παρασκευή:
  • σάββατο:
  • κυριακή:
Ιανουάριος 2018
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
« Δεκ    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031