Εκδηλώσεις

Οκτώβριος 3, 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνάντηση για την δημιουργία ομάδας φωτογραφίας, στην Κατάληψη Ανάληψης

Μαζευόμαστε για να ανταλλάξουμε απόψεις και να μοιραστούμε τις ανησυχίες μας γύρω από την τέχνη της φωτογραφίας.Συζητάμε παράλληλα για την δημιουργία φωτογραφικής ομάδας.Στην κατάληψη της Ανάληψης στον Βύρωνα.Πρόσβαση: ΛΕΩΦ.203 204-054(ΑΓΟΡΑ ΒΥΡΩΝΑ). 732(9η ΦΟΡΜΙΩΝΟΣ). ΤΡΟΛΛΕΥ 11 (ΑΓΟΡΑ ΒΥΡΩΝΑ).

Συλλογή τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης+hip-hop καφενείο οικομικής ενίσχυσης για άστεγους στην Ανάληψη

Πρωτοβουλία ατόμων απο τα ανατολικά πήραμε την απόφαση μέσω συλλογικών οριζόντιων διαδικασιών να δείξουμε την αλληλεγγύη ως προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (άστεγους,μετανάστες/πρόσφυγες & άπορους)που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας μοιραζοντας τους γεύματα τα οποία τα ετοιμάζουμε έπειτα απο συλλογή τροφίμων,καταδεικνύοντας έτσι την έμπρακτη ταξική μας αλληλεγγύη. Την Παρασκευη 28/07από τις 9μ.μ. στην Κατάληψη Ανάληψης (πάρκο Ανάληψης) στον Βύρωνα θα πραγματοποιηθεί hip-hop καφενείο οικονομικής ενίσχυσης  του εγχείρηματος, καθώς θα γίνονται δεκτές και δωρεές τροφίμων.

         ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ/-ΕΣ

Πρόσβαση(μμμ)

732(στάση 9η ΦΟΡΜΙΩΝΟΣ)
054,203,204,209,11(24ωρο)(στάση Αγορά 7΄περπάτημα)

 

Dub/Reggae Καφενείο στην Ανάληψη

Dub-Reggae Καφενείο στην Ανάληψη.Τετάρτη 11/7 απο τις 21.00(21.00-02.00).

Πρόσβαση (ΜΜΜ)

732(στάση 9η Φορμίωνος),054,203,204,209,11-24ωρο(στάση Αγορά Βύρωνα,7 λεπτά με τα πόδια)

 

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ LIVE ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΡΝΑΒΑ

Αντιφασίστες και αντιφασίστριες από τις γειτονιές του Παγκρατίου και του Βύρωνα αποφασίσαμε στις 8/7 να πραγματοποιήσουμε στην πλατεία Βαρνάβα hiphop live με τη συμμετοχή μεταναστών και μεταναστριών που μένουν στις γειτονιές της Αθήνας. Οι μετανάστες αυτοί (κατά κύριο λόγο 2ης γενιάς) αποτελούν χρόνια τώρα το πιο υποτιμημένο κομμάτι των από κάτω που το εκμεταλλεύεται με τους χειρότερους όρους το ελληνικό κράτος και τα αφεντικά, βιώνοντας καθημερινά το ρατσισμό και την ξενοφοβία. Μέσα από αυτό το live θέλαμε να τους δοθεί το πάτημα να εκφραστούν και να ακουστούν μέσα από τη γλώσσα τους και μέσα από τα τραγούδια τους στέλνοντας ένα αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό μήνυμα στη γειτονιά.

Γιατί στην πλατεία Βαρνάβα

Η πλατεία Βαρνάβα αποτελεί ένα από τα ανερχόμενα μέρη ανάπτυξης και κέρδους στις γειτονιές μας. Πολλά μαγαζιά έχουν ξεπηδήσει τα τελευταία χρόνια και η περιοχή συνεχώς ‘αναβαθμίζεται’ με όρους κεφαλαίου. Μια πλατεία άλλοτε γεμάτη ζωή πλέον χαρακτηρίζεται από τα μαγαζιά της και το Lifestyle που αυτά πλασάρουν για να ψαρέψουν πελατεία. Η ανάπλαση της πλατείας, στην ουσία η τσιμεντοποίηση της, που πραγματοποιήθηκε από το δήμο πριν λίγο καιρό ήταν ακριβώς σε αυτή την κατεύθυνση ‘αναβάθμισης’. Αναβάθμισή για τα κέρδη των αφεντικών, αναβάθμιση για την προσπάθεια κυριαρχίας του κράτους στο δημόσιο χώρο.

Το κράτος και το κεφάλαιο επιδιώκουν να επιβληθούν στο δημόσιο χώρο για να κάνουν εμπορευματική κάθε πτυχή του, για να μας πειθαρχήσουν και για να μας ελέγξουν. Στόχος τους είναι η απονέκρωση, γιατί για εμάς τέτοια είναι η εκμετάλλευση,για τα δικά τους συμφέροντα, των χώρων που αράζουμε και χτίζουμε τις καθημερινές μας στιγμές. Δικός μας στόχος έιναι να κρατάμε τους χώρους αυτούς ζωντανούς και να προσπαθούμε να τους απελευθερώνουμε. Μία τέτοια κίνηση ζωντάνιας θέλουμε να αποτελέσει και αυτό το live μας σπάζοντας την ήσυχη καθημερινότητα κέρδους των μαγαζατόρων στην περιοχή.

Γιατί αντιφασιστικό Live στην πλατεία Βαρνάβα

Τον τελευταίο καιρό οι φασίστες της Χ.Α. προσπαθούν να κερδίσουν χώρο στη γειτονιά του Παγκρατιού μέσω των συνδικαλιστικών τους γραφείων. Εμείς απ’ τη μεριά μας δεν πρόκειται να ανεχτούμε την παρουσία τους και την προσπάθεια τους να γειώσουν το ρατσισμό και την ξενοφοβία στις περιοχές μας. Η πλατεία Βαρνάβα βρίσκεται κοντά στα γραφεία των νεοναζί και ως εκτούτου το live μας θέλει να αποτελέσει ένα μήνυμα προς τους φασίστες πως δεν είναι ανεκτοί και πως δε θα τους δώσουμε ούτε σπιθαμή γης στις γειτονιές μας.

Επιπλεόν η πλατεία βρίσκεται κοντά σε μέρη που εργάζονται και μένουν μετανάστες (το παγκράτι ήταν ανέκαθεν πολυφυλετική γειτονιά). Το live αυτό θέλουμε να σπάσει μέσα από τη φωνή των ίδιων των μεταναστών το φόβο που σπέρνει το ελληνικό κράτος και τα τσιράκια του οι φασίστες. Να αποτελέσει μία φωνή ενάντια στα κέντρα κράτησης και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του ελληνικού κράτους, ενάντια στα σύνορα και τους φράχτες, ενάντια στη βίαιη υποτίμηση της ζωής των μεταναστών, ενάντια στο ρατσιστικό οχετό των ελληνικών μίντια και μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας και ενάντια στα ντόπια αφεντικά που εκμεταλλεύονται και απειλούν τους μετανάστες με συμπαραστάτες τους τα φασιστοειδή…

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ LIVE 8/7 – ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΡΝΑΒΑ

Κατάληψη Ανάληψης,

μουσική ομάδα “Μετροτρόμος”

 

 

 

 

 

ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ»ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟΧΡΟΝΟ» ME AΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ Ν.ΓΚΑΤΣΟ & ΡΟΚ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

Ρεμπέτικο γλέντι οικονομικής ενίσχυσης στην Ανάληψη για τα ιατρικά έξοδα της συντρόφισσας Β.Μ. το Σάββατο 13/5 απο τις 14.00

 

 

Βιβλιοπαρουσίαση-Μάριο Μορέττι: Ερυθρές Ταξιαρχίες-Μια ιταλική υπόθεση(Εκδόσεις ΔΙΑΔΟΣΗ)

Βιβλιοπαρουσίαση-Μάριο Μορέττι: Ερυθρές Ταξιαρχίες-Μια ιταλική υπόθεση από τις εκδόσεις ΔΙΑΔΟΣΗ: Παρασκευή 12 Μάη στις 20.00 στην κατάληψη της Ανάληψης στον Βύρωνα

*Θα προηγηθεί ολιγόλεπτη προβολή βίντεο γύρω απο την εξιστόρηση του βιβλιου

 

Πρόσβαση(ΜΜΜ)

Λεωφ.732(9η Φορμίωνος),203,204,054,209(Αγορά Βύρωνα,7 λεπτά με περπάτημα),Τρόλλευ 11-24ωρο (Αγορά Βύρωνα)

 

 

Αυτοδιαχειριζόμενη Ομάδα Βιβλιοθήκης »El viaje»/Los Solidarios (κινηματικό εκδοτικό εγχείρημα)

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα

Σε εβδομαδιαία επανάληψη:

*το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό

  • δευτέρα:
  • τριτη:
  • τετάρτη:
  • πέμπτη:
  • 18.00.20.00 Άνοιγμα αυτοδιαχειριζόμενης βιβλιοθήκης ''El viaje'' 20.00-21.00 Μαθήμα Χορογυμναστικής.
  • παρασκευή:
  • σάββατο:
  • κυριακή:
Μάρτιος 2018
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
« Ιαν    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031