«Οι ληστές με τα κόκκινα» και συνέλευση για την νεοφεουδαρχική πολιτική του δήμου

Στις 6/12 οι νεοφεουδάρχες της δημοτικής αρχής Κατωπόδη αποφασίζουν να δεσμεύσουν χρηματικά ποσά από 3.800 ανθρώπους της γειτονιάς του Βύρωνα, με πρόσχημα τα χρέη προς το δήμο. Για αυτή την απροειδοποίητη φοροεπιδρομή δεκάδες άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν ατομικά στις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες, με τις φωνές τους να βρίσκουν κλειστά αυτιά.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δημοσιευθεί από τους 3.800 κατοίκους οι 2.500 οφείλουν από 50 έως 200 €, και αφορούν χαράτσια σχετικά με άρθρα παραβίασης του K.O.K., δημοτικά τέλη από απλήρωτους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ποσά προς το νεκροταφείο κλπ κλπ, τα οποία οι νεοφεουδάρχες τα ζητάνε μάλιστα και σε πολλαπλάσια τιμή λόγω των τοκογλυφικών πολιτικών των κρατικών φορέων.

Μιλάμε δηλαδή, στην πλειονότητά τους για “χρέη” της φτωχολογιάς τα οποία υφίστανται εξαιτίας της ολοένα και μεγαλύτερης υποτίμησής μας.

Και εδώ τονίζουμε ότι για το τι είναι χρέος, και το ποιο είναι το ύψος του, το ορίζουν κάθε φορά οι πολιτικές της κερδοφορίας του κεφαλαίου, οι τράπεζες, οι φορομπηχτικοί μηχανισμοί του κράτους και γενικά οι κυρίαρχοι των ζωών μας.

Σημειώνουμε ακόμα ότι η φοροεπιδρομή αυτή εκτός των άλλων έγινε σε πλήρη συμφωνία με τα τραπεζικά καταστήματα, τα οποία δέχτηκαν σε μια νύχτα την εφαρμογή της. Αυτό για να μην προλάβει ο κόσμος να κάνει την αίτηση για το ακατάσχετο του λογαριασμού του πριν δεσμευτούν τα χρήματά του.

Η μεγαλύτερη αλητεία της δημοτικής αρχής είναι ότι μετά από αυτήν την ενέργεια κόβει κορδέλες και διαφημίζει το κοινωνικό της έργο, φανερώνοντάς μας έτσι το μέλλον που οραματίζονται οι Συριζαίοι διαχειριστές του κράτους . Έναν κόσμο φτωχών και εξαθλιωμένων που από τη μία θα του τα παίρνουν και από την άλλη θα τον κάνουν να εξαρτάται από τα δίκτυα φιλανθρωπίας του Σύριζα. Αλλά μαζί με το τυρί βλέπουμε και την φάκα.

Και δεν θα φάμε το δόλωμα

Ανοικτή Συνέλευση την Τρίτη 19/12 στις 19.30 στην Κατάληψη της Ανάληψης, (πάρκο Ανάληψης Βύρωνας) για να συζητήσουμε το πως θα σταματήσουμε μαζικά στην πράξη την κατάσχεση των λογαριασμών

Κατάληψη Ανάληψης

Δεκέμβριος 4, 2017

Επικοινωνί@ ή αλλιώς www.papagalakia.info

 

Αρχικά, ας μιλήσουμε για ενημέρωση. Το πως διαχειρίζεται ο καθεστωτικός τύπος την πληροφορία το γνωρίζουμε πολύ καλά. Το ζούμε εδώ και χρόνια ως αναρχικοί/ές στο πετσί μας. Το πως διαχειρίζεται τώρα ένα τοπικό αστικό έντυπο την πληροφορία σχετικά με τους αγώνες στις γειτονιές μας το συναντάμε για πρώτη φορά μέσα από τα λιβελογραφήματα της εφημερίδας Επικοινωνί@ Βύρωνα-Καισαριανής. Η εν λόγω φυλλάδα, στην τελευταία της έκδοση με ημερομηνία κυκλοφορίας τον Νοέμβρη του 2017, πουλάει εκδούλευση στην τοπική εξουσία, με δημοσιεύματα τα οποία στρέφονται κατά του κόσμου που αγωνίζεται. Κείμενα τόσο στρατευμένα που θα ζήλευαν ακόμα και τα γραφεία τύπου των τοπικών δημοτικών παρατάξεων.

Δεν μας εκπλήσσει για την προσφορά υπηρεσιών της επικοινωνί@ς, καθώς τα λεφτά είναι πολλά και οι μηχανισμοί το ίδιο. Τα τοπικά έντυπα εξηγούμε, ότι εξαρτώνται από τις καταχωρήσεις των τοπικών αρχόντων (είτε συνεντεύξεις, είτε δελτία τύπου), οι οποίοι είναι εκτός των άλλων και τοπικοί επιχειρηματίες που πληρώνουν αδρά το διαφημιστικό χώρο. Οπότε, η όποια δημοσιογραφική δεοντολογία πάει στον βρόντο, μπροστά στα εκάστοτε οικονομικά αλισβερίσια.

Μας προκαλεί ωστόσο το γεγονός, ότι χρησιμοποιούνται δημοσιευμένα πολιτικά κείμενά μας, κομμένα και ραμμένα στα επιχειρηματικά συμφέροντα της φυλλάδας, με αποτέλεσμα την παραπληροφόρηση . Στα δημοσιεύματά της φτάνει σε σημείο να μας νουθετεί, σε ένα όργιο κολακείας προς τους τοπικούς παράγοντες, για το πλαίσιο λειτουργίας της κατάληψης, ενώ υπερασπίζεται παθιασμένα την εκκένωση της Βίλας Ζωγράφου από τα αριστερά ΜΑΤ.

Το έχουμε πει πολλες φορές, αλλά ας το ξαναπούμε άλλη μία, μπας και το καταλάβετε. Η κατάληψη της Ανάληψης είναι ένα ακόμα κέντρο αγώνα αναρχικών, ενάντια σε όσους καταδυναστεύουν τις ζωές μας. Παράλληλα είναι και ένα απελευθερωμένο έδαφος, από αυτά που οργανώνουμε τους όρους της αντίστασης και αντεπίθεσής μας απέναντι στο Κράτος και τους θεσμούς του, στην κοινωνία που αναπαράγει τις κυριαρχικές σχέσεις, στο κεφάλαιο, τις τράπεζες και τα αφεντικά, στους φασίστες και τους ρατσιστές. Οπότε, για το τι κάνουμε στην Ανάληψη δεν σας πέφτει λόγος, γιατί ανήκετε στην άλλη μπάντα. Αυτή των εκμεταλλευτών και των εθελόδουλων.

Αφορά ωστόσο τα κομμάτια εκείνα της γειτονιάς που θέλουν να αντισταθούν στη σύγχρονη βαρβαρότητα και στην υποτίμηση της ζωής τους. Σε αυτά απευθυνόμαστε, αυτά υπολογίζουμε, με αυτά θέλουμε να συναντηθούμε για να αλλάξουμε τους όρους ζωής μας. Και αυτά καλούμε να στηρίξουν τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα και τις κοινότητες αγώνα της περιοχής. Αυτή είναι η μόνη διέξοδος σε ότι ζούμε, και όχι οι εκλογικές διαδικασίες και η εναπόθεση των ζωών μας σε σωτήρες κάθε είδους, η οποία το μόνο που κάνει είναι να επικυρώνει τους όρους της σκλαβιάς μας.

Και επειδή εμεις δεν έχουμε μάθει στο γλείψιμο

ενημερώσουμε με τη σειρά μας την Επικοινωνί@, ότι:

δεν ηρθαμε για να συνδιαλλαγουμε,

ηρθαμε για να ταραξουμε

Κατάληψη Ανάληψης

Δεκέμβριος 1, 2017

Έχουν δίκιο οι μαθητές των σχολείων του Καρέα και κάνουν καταλήψεις

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ

Σε σημερινή μας επικοινωνία (1/12/17) με μέλη της μαθητικής κοινότητας του Καρέα μας ενημέρωσαν πως τουλάχιστον έως και τις 12.00μμ -παρά τις υποσχέσεις της δημοτικής αρχής- και στο λύκειο του Καρέα δεν είχε γίνει παράδοση πετρελαίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως και γονείς στηρίζουν την κινητοποίηση των μαθητών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του Καρέα (βλ. και εδώ.)

1 Δεκεμβρίου 2017
To 2012 εγκαινιάστηκε ως το νέο βιοκλιματικό Γυμνάσιο του Καρέα και παραδόθηκε προς χρήση στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Πανηγύριζαν ότι το νέο πρότυπο σχολείο του Γυμνασίου Καρέα πληρεί όλες τις προϋποθέσεις ενός σύγχρονου σχολείου και ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες της εκπαίδευσης και των μαθητών, καθώς αποτελείται από 15 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσες τεχνολογίας, φυσικοχημείας και πληροφορικής, βιβλιοθήκη και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων για την πραγματοποίηση διαλέξεων, προβολών και εορταστικών εκδηλώσεων.
Το σχολείο εγκαινίασε και παρέδωσε ο τότε Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα από τα σημαντικά «πράσινα» έργα, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Σήμερα, μόλις 5 χρόνια από την παραλαβή, Νοέμβριος 2017 με δήμαρχο τον κ. Κατωπόδη το βιοκλιματικό σύστημα έχει χαλάσει και το σχολείο είναι δίχως θέρμανση περιμένοντας… να έρθει το φυσικό αέριο. Και φυσικά για τις βλάβες και τις κακοτεχνίες του έργου και σε τί κατάσταση αυτό παραλείφθηκε, δεν ευθύνεται η σημερινή δημοτική αρχή, έχει ωστόσο ευθύνη γιατί εδώ και 3 χρόνια δεν έχει αντιμετωπίσει την κατάσταση.
 
Το πρόβλημα της θέρμανσης στο Γυμνάσιο Καρέα είναι γνωστό στη δημοτική αρχή, οι υποσχέσεις πολλές, αποτέλεσμα μέχρι σήμερα κανένα. Αύριο μπαίνουμε στο μήνα Δεκέμβριο και το σχολείο παραμένει δίχως θέρμανση. Ποιος το περίμενε τότε, πως πέντε χρόνια μετά τους πανηγυρισμούς το βιοκλιματικό σύστημα θα χαλούσε και δεν θα υπήρχε άμεση παρέμβαση για να εξασφαλιστεί θέρμανση στο σχολείο.
Συνεχείς δεσμεύσεις, γραφειοκρατία, χρονοβόρες διαδικασίες, μειωμένα αντανακλαστικά και αδιαφορία, -όλα μαζί- έχουν ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει θέρμανση. Αφού το φυσικό αέριο που έχει δρομολογήσει η δημοτική αρχή ακόμη… έρχεται.
Η υπομονή, όπως και η κοροϊδία έχει τα όρια της. 
Οι μαθητές έχουν προχωρήσει σε κατάληψη και επιδιώκουν με αυτό τον τρόπο να υποχρεώσουν τους αρμόδιους να ενδιαφερθούν και να βιαστούν, ώστε να υπάρχει θέρμανση στο σχολείο. Οι γονείς των μαθητών του Γυμνασίου -έστω και με καθυστέρηση- έκαναν διάβημα διαμαρτυρίας στη δημοτική αρχή την Πέμπτη το πρωί για να ακούσουν για άλλη μια φορά τα ίδια.
 
Και εδώ το ίδιο έργο…
 
Στο λύκειο Καρέα τα προβλήματα που αναδεικνύουν οι μαθητές με την κατάληψη τους είναι κτηριακά, όπως κακοτεχνίες σε διάφορα σημεία στο κτήριο με αποτελεσμα να μπαίνουν νερά, οι τεχνικές εργασίες στις τουαλέτες άργησαν να ξεκινήσουν και θα αργήσουν να τελειώσουν, πέφτουν σοβάδες σε διάφορες αίθουσες, δεν είναι καλη η μόνωση στην ταράτσα κ.λπ.
Παρά τις συνεχείς δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής ότι τα προβλήματα αυτά θα είχαν αντιμετωπιστεί η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Οι μαθητές αφού περίμεναν τη δημοτική αρχή, έφθασαν στο σημείο που η υπομονή τους εξαντλήθηκε και ανέλαβαν πρωτοβουλίες για να συγκινήσουν και να υποχρεώσουν την δημοτική αρχή Κατωπόδη -έστω και αργά- να δώσει λύση στο πρόβλημα που υπάρχει.
Την Τετάρτη οι μαθητές με πορεία πήγαν στο δημαρχείο για να διαμαρτυρηθούν. Στο δημαρχείο διάφοροι παράγοντες της τοπικής εξουσίας και ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κ. Καραγιάννης προσπάθησαν να τους καθησυχάσουν πράγμα που δεν κατάφεραν.
Η κατάληψη συνεχίζεται και αυτοί που είναι υπεύθυνοι για τις αίτιες που προκαλούν την αγωνιστική διεκδίκηση των αμάθητων, είναι αυτοί που μιλάνε για χαμένες ώρες και μαθήματα, χύνοντας κροκοδείλια δάκρια για να συκοφαντήσουν τον αγώνα των μαθητών.
Ένα είναι σίγουρο, ότι οι καταλήψεις των μαθητών θορύβησαν την δημοτική αρχή, η οποία για να μην χαλάσει την εικόνα της, υποχρεώνεται έστω και αργά να τρέξει μήπως και δώσει λύσεις στα προβλήματα των συγκεκριμένων σχολείων..
Οι καταλήψεις αποτέλεσαν για μια ακόμη φορά το μέσο για να ξυπνήσουν οι αρμόδιοι που πάντα για όλα έχουν κάποια δικαιολογία. Το ερώτημα είναι εάν η δικαιολογία των αρμοδίων, πείθει αυτούς που έχουν το πρόβλημα και κινητοποιούνται.
 
Παιδιά καλή δύναμη.
ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ – 30 Νοέμβρη 2017

 

 

http://politestouvirona.blogspot.gr/2017/12/blog-post.html#more

Νοεμβρίου 30, 2017

Παρέμβαση ενάντια στις φόλες στον Βύρωνα

Μετά τη μεγάλη συχνότητα περιστατικών δηλητηρίασης ζώων στον Βύρωνα, αποφασίσαμε να κάνουμε παρέμβαση αντιπληροφόρησης με αφίσες και κείμενα. Το ραντεβού είναι για το Σάββατο 2/12 στις 16.00 στην κατάληψη της Ανάληψης στον Βύρωνα.

Πρόσβαση με τα λεωφορεία: 732 – 9η στάση οδού Φορμίωνος, 054, 203, 209, τρόλεϊ 11 (24ωρο) – στάση Αγορά Βύρωνα.

Χέρι που βάζει φόλα, θα κόβεται

 

Την Τετάρτη 23/11 κάτοικοι του Βύρωνα ανακάλυψαν φόλες σε υγρή μορφή, επί της οδού Χειμάρας. Αυτό το περιστατικό συνέβη μία εβδομάδα μετά από τα νεκρά ζώα που βρέθηκαν στην γειτονιά της Ν. Ελβετίας στις 17 /11, από φόλες που είχαν τοποθετηθεί στην ευρύτερη γειτονιά. Πριν σχεδόν ένα μήνα η ίδια εικόνα είχε επαναληφθεί γύρω από το πάρκο της Καραολή και Δημητρίου και την πλατεία Φατσέα. Τα φαινόμενα αυτά παρουσιάζονται αρκετά και τους δρόμους γύρω από τα πάρκα της Αγ.Τριάδας και της Ανάληψης. Στην ευρύτερη περιοχή φόλες τοποθετούνται επίσης συχνά στην περιοχή του Καρέα, στο Άλσος Παγκρατίου και το Σκοπευτήριο της Καισαριανής, με τον αριθμό των νεκρών ζώων να αυξάνεται διαρκώς στους δρόμους και τα πάρκα των γειτονιών μας.

Οι φόλες είναι δηλητήρια τα οποία επιφέρουν στο ζώο βάναυσο θάνατο. Δηλητήρια τα οποία δεν δημιουργούν ενοχές και τύψεις στον θύτη για το αποτέλεσμα της πράξης του.

Οι φόλες χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι σε ό,τι αφορά αυτές με οργανοφωσφορικά, το ζώο μετά την κατάπωσή τους εμφανίζει σπασμούς και αστάθεια, σχηματίζει αφρούς στο στόμα του, παρουσιάζει διάρροια ή εμετό, και ανήμπορο να αντιδράσει, πέφτει κάτω ανεβάζοντας θερμοκρασία. Αν υπάρχει μεγάλη ποσότητα δηλητηρίου, πεθαίνει γρήγορα. Ακόμα πιο διεστραμμένα μυαλά χρησιμοποιούν φόλες με αντιπηκτικά, καθώς εκεί η περίπτωση να επέμβει κάποιος με σκοπό να το σώσει είναι πιο δύσκολη. Αυτό συμβαίνει διότι τα συμπτώματα δεν εμφανίζονται πάντα άμεσα αλλά μετά από 2-3 μέρες, όπου παρουσιάζεται εσωτερική και εξωτερική αιμορραγία, καθώς καταστρέφεται ο μηχανισμός πήξεως του αίματος. Στην ίδια ύπουλη κατηγορία είναι και οι εισπνεόμενες φόλες, τις οποίες είναι δύσκολο να διακρίνουμε, ωστόσο το ζώο είναι πιθανό να τις μυρίσει. Πρόκειται για αέριο δηλητήριο που προέρχεται από υγρό φυτοφάρμακο ή σκόνη, και μπορεί να σκοτώσει ακόμα και σε λίγα λεπτά. Άλλα είδη είναι αυτά της φόλας με τροφές που περιέχουν αιχμηρά αντικείμενα (π.χ. γυαλί) και ο θάνατος προέρχεται από εσωτερικά τραύματα. Σε κάθε περίπτωση το δηλητηριασμένο ζώο είναι πανικοβλημένο και υποφέρει.

Οι φόλες και η ευκολία που κάποιοι τις σπέρνουν στις γειτονιές μας συμπυκνώνουν όλη την ανηθικότητα της ανθρώπινης ύπαρξης. Αυτή η πράξη γίνεται ακόμα πιο ύπουλη αν σκεφτούμε ότι λόγω της οικιστικής ανάπτυξης τα έμβια πλάσματα που κυκλοφορούν στις πόλεις μας, είναι αποκομμένα από το φυσικό τους περιβάλλον, με αποτέλεσμα η επιβίωσή τους να βασίζεται σε μεγάλο βαθμό από τον ανθρώπινο παράγοντα. Ο βαθμός αυτής της εξάρτησης μεγαλώνει όταν υπάρχουν είδη τα οποία έχουν εξημερωθεί από τον άνθρωπο και μεγαλώνουν σε περιβάλλοντα πλήρως ελεγχόμενα από αυτόν. Το να βασίζεσαι στις ανάγκες επιβίωσης ενός ανυπεράσπιστου ζώου, όπως η αναζήτηση νερού και τροφής ή την ανάγκη του για παιχνίδι και επαφή με άλλα έμβυα όντα στο πάρκο και τον δρόμο, για να τοποθετήσεις δηλητηριώδη “δολώματα” για να το θανατώσεις είναι πράξη του χειρίστου είδους. Είναι επίσης εξοργιστική γιατί σε μεγάλο βαθμό πίσω της κρύβεται η λογική του καλλωπισμού μιας γειτονιάς (ή ιδιοκτησίας) με βάση την δημιουργία μιας αποστειρωμένης ζώνης από την παρουσία ζώων, τα οποία για κάποιους την “βρωμίζουν”. Συνέχεια αυτής της ιδεοληψίας είναι η λογική της μόλυνσης από το διαφορετικό και η εξολόθρευσή του. Η ίδια ακριβώς λογική των ναζιστικών φούρνων και στρατοπέδων, αντίστοιχη επίσης με αυτή που καλλιεργείται σήμερα ανάμεσα στους υπανθρώπους και τους ρατσιστές.

Από τη μεριά μας θεωρούμε ότι η ύπαρξη και η ζωή ενός ζώου δεν είναι κάτι το περισσευούμενο από τις πόλεις μας, και δεν μπορεί να αφαιρείται με την ευκολία που κάποιοι πιστεύουν, και μάλιστα χωρίς αντίποινα. Πιστεύουμε στην συνύπαρξή μας με τα υπόλοιπα έμβια πλάσματα, και θέλουμε να ανοίξει η συζήτηση στις γειτονιές μας, με σοβαρότητα και σε βάθος, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις δολοφονικές αντιλήψεις. Η δηλητηρίαση των ζώων οικοδομεί τον πολιτισμό των δηλητηρίων και αυτός δεν αλλάζει, αλλά ανατρέπεται.

 

Να οργανώσουμε δίκτυα αλληλοενημέρωσης για τις φόλες, με βάση την πρόληψη και την άμεση βοήθεια σε δηλητηριασμένα ζώα.

 

Κατάληψη Ανάληψης

e-mail επικοινωνίας: analipsi@espiv.net

Κάτω τα ξερά σας από τις καταλήψεις

 

Το ξημέρωμα της Κυριακής 26/11 κατασταλτικές δυνάμεις περικύκλωσαν την κατάληψη GARE με σκοπό την εκκένωσή της. Η περιφρούρηση της κατάληψης αντιστάθηκε για κάποια ώρα, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει την είσοδό τους. Τελικά οι μπάτσοι κατάφεραν να εισβάλουν στην κατάληψη και συνέλαβαν 4 συντρόφους, οι οποίοι κατηγορούνται για αντίσταση, απείθεια (λόγω της άρνησής τους για δακτυλοσκόπηση), απόπειρα σωματικής βλάβης, και κακουργήματα για κατοχή εκρηκτικών. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης οι μπάτσοι συνέλαβαν και χτύπησαν περαστικούς που αντέδρασαν στην προσπάθεια εκκένωσης της κατάληψης. Άμεσα καλέστηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης στην ΓΑΔΑ και έκτακτη συνέλευση από τη Δομή Αυτοάμυνας Καταλήψεων και Εγχειρημάτων στέγασης μεταναστών για το ίδιο βράδυ. Λίγη ώρα μετά τη συνέλευση πραγματοποιήθηκε πορεία στη γειτονιά, η οποία αντιπαρατέθηκε με τις δυνάμεις καταστολής, και κατέληξε στην πλατεία εξαρχείων.

Η εκκένωση της GARE πραγματοποιήθηκε εν μέσω κλίματος τρομοκρατίας από το κράτος προς στον αναρχικό χώρο. Χαρακτηριστικά στην πορεία της 17 Νοέμβρη μπάτσοι επιτέθηκαν σε συντρόφους και συντρόφισσες, χτυπώντας τους άγρια σε κεφάλια και πλευρά, με αποτέλεσμα αρκετούς τραυματίες. Λίγες μέρες μετά τα παπαγαλάκια της ΓΑΔΑ καλλιεργούσαν κλίμα γενικευμένης καταστολής, με αποκορύφωμα το πρωτοσέλιδο του κυριακάτικου “Έθνους” την ίδια μέρα. Είναι προφανές ότι η αριστεροδεξιά κυβέρνηση βρίσκεται σε ολομέτωπη σύγκρουση με τον α/α χώρο και ευρύτερα το αυτοοργανωμένο κίνημα καθώς οι καταλήψεις που έχουν εκκενωθεί είναι ήδη επτά, ενώ αρκετές ακόμα βρίσκονται στο όριο της καταστολής καθώς έχουν φωτογραφηθεί από διάφορα δημοσιεύματα. Εκεί που οι κυβερνήσεις της δεξιάς και της κεντροαριστεράς τις εκκένωναν μία – μία, σήμερα οι δήθεν προοδευτικοί αριστεροί διαχειριστές του κράτους τις εκκενώνουν μαζικά.

Το τάιμινγκ δεν είναι καθόλου τυχαίο, καθώς έρχεται σε μια περίοδο όπου το κράτος και κεφάλαιο θέλουν να εφαρμόσουν την βίαια μετάβαση στα επόμενα καπιταλιστικά στάδια, που θα έχουν σαν συνέπεια την ακόμα μεγαλύτερη φτωχοποίηση του πληθυσμού, την περίφραξη και εκμετάλλευση των όσων ελεύθερων χώρων έχουν απομείνει, των ιδιωτικοποιήσεων και των πλειστηριασμών. Σε αυτά τα μοντέλα ο α/α χώρος και γενικότερα το ελευθεριακό κίνημα είναι το μόνο ανάχωμα απέναντι στην σύγχρονη καπιταλιστική βαρβαρότητα. Η επίθεση του κράτους γίνεται μεθοδευμένα και με στρατηγικό σχεδιασμό, καθώς από τη μία χρησιμοποιεί τα στρατιωτικού τύπου σώματα (ΜΑΤ) για να επιβληθεί, ενώ από την άλλη χρησιμοποιεί την ανθρωπιστικού τύπου καταστολή, βάζοντας μπροστά τις ΜΚΟ, τα μερίσματα ζητιανιάς και διάφορες κοινωνικές παροχές, πλασάροντας, αντί για την έμπρακτη αλληλεγγύη, την αλληλεγγύη της εθελοδουλείας.

Οι καταλήψεις και οι δομές του ελευθεριακού κινήματος συνολικά, είναι αυτά που σήμερα εχθρεύεται η κυριαρχία καθώς αποτελεί το αγκάθι για τα μακροπρόθεσμα σχέδιά της.

 

Δεν θα χάσουμε τις μέρες μας φυτοζωόντας,

θα κάνουμε τις δικές σας κόλαση

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες και την κατάληψη GARE,

συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ευελπίδων την Τετάρτη 29/11 στις 12:00 (κτήριο 9)

Κατάληψη Ανάληψης

Δημόσια τοποθέτηση της Κατάληψης Ανάληψης σχετικά με την ψήφιση του τοπικού προϋπολογισμού και το θέμα των αναψυκτηρίων

Ούτε ζητιάνοι, ούτε σκλάβοι

θέση της Κατάληψης Ανάληψης σχετικά με την ψήφιση του προϋπολογισμού του δήμου Βύρωνα, και τις τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων για το θέμα των αναψυκτηρίων

Στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας 20/11/2017 έγινε η τρίτη προσπάθεια να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός του δήμου Βύρωνα. Σε αυτή τη συνεδρίαση η συνέλευση της Κατάληψης Ανάληψης βρέθηκε ως κομμάτι πολιτικής παρέμβασης συλλογικοτήτων και συντρόφων/ισσών των γειτονιών, με σκοπό να δωθεί μια πρώτη απάντηση με την κινηματική μας παρουσία, για το ζήτημα των απειλών εκκένωσής της από τη δημοτική αρχή. Κατά τη συνεδρίαση έγινε λόγος για “αξιοποίηση” των αναψυκτηρίων, πράγμα που μας αφορά άμεσα καθώς ανοίγει το δρόμο για την καταστολή της κοινότητάς μας, όπου σήμερα αποτελεί ένα από τα απελευθερωμένα εδάφη κόσμου που αγωνίζεται ενάντια στην σύγχρονη βαρβαρότητα.

Όλο το προηγούμενο διάστημα παρακολουθήσαμε ένα ρεσιτάλ σπέκουλας και μικροπολιτικής, όπου η δημοτική αρχή και κομμάτια της αντιπολίτευσης συγκρούονταν διαλεκτικά για την ψήφιση του εν λόγω προϋπολογισμού, με κεντρικό επιχείρημα ότι αν δεν ψηφιστεί δεν θα μπορέσει να “λειτουργήσει” ο δήμος. Στην πραγματικότητα ωστόσο ο προϋπολογισμός αυτός θα εφαρμοζόταν είτε έτσι είτε αλλιώς, καθώς αν ακόμα και η αντιπολίτευση έφτανε στο σημείο να καταθέσει τη δικιά της πρόταση (όπως προβλέπεται αν η πρόταση της δημοτικής αρχής δεν ψηφιζόταν), θα πρότεινε σχεδόν τα ίδια, διότι, πρόκειται ακριβώς για μια συνθήκη η οποία καθορίζεται από τα μνημόνια και την εφαρμογή τους σε τοπικό επίπεδο!Ο προϋπολογισμός ενός δήμου γενικότερα, και αντίθετα με τα όσα προπαγανδίζονται το τελευταίο διάστημα από τη δημοτική αρχή και μέρος της αντιπολίτευσης, δεν έχει να κάνει με την βελτίωση της ζωής των κατοίκων του, αλλά είναι ένα οικονομικό αλισβερίσι μεταξύ της κεντρικής με την τοπική εξουσία, οι όροι του οποίου εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό σήμερα από τις δανειακές συμβάσεις (όπως προαναφέραμε), και γενικότερα από τις ανάγκες του κεφαλαίου και τις αγοράς. Είναι με λίγα λόγια ένα μέσο της κυριαρχίας που καθορίζει τους όρους της εκμετάλλευσής μας. Ενδεικτικά αναφέρουμε για τον συγκεκριμένο, ότι πρόκειται για μια συμφωνία που στην πλειονότητά της περιλαμβάνει μια σειρά από εργολαβίες, υπεργολαβίες, επιτροπές φαντάσματα και “προμήθειες”. Κατοχυρώνει επίσης την επισφάλεια και τις ελαστικές σχέσεις στην εργασία, περιλαμβάνει δυσβάσταχτα δημοτικά τέλη,αφορά φιλοδωρήματα για τη διαχείριση της φτώχειας μας, ενώ προβλέπει κονδύλι μέχρι και για την κάλυψη των μετακινήσεων των τοπικών αρχόντων. Ειδικά για το τελευταίο δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε ότι την ώρα που μπαίνουν μπάρες στα ΜΜΜ και κόσμος μη προνομιούχος αποκλείεται απο την μετακίνηση, η εξουσία προβλέπει για τα “δικά της τοπικά παιδιά” επιχορήγηση για την μετακίνησή τους!

Η Κατάληψη της Ανάληψης, απειλείται με εκκένωση ακριβώς γιατί οι λογικές κοινωνικής οργάνωσης που θέτει δεν είναι αυτές της βίαιης επιβολής που εφαρμόζουν τα αφεντικά πάνω μας (ανάλογη βέβαια την κάθε φορά με τις ανάγκες των τραπεζών και των μεγαλοεπενδυτών), αλλά είναι ένας τρόπος οργάνωσής μας με διαδικασίες ισότιμες,συλλογικές και ακηδεμόνευτες, χωρίς διαχωρισμούς και χωρίς να ανάγει το χρήμα ως το κέντρο του κόσμου. Αντίθετα με την βαρβαρότητα, και την αποσύνθεση που φέρνουν το κράτος και τα αφεντικά, τα αυτοδιαχειριζόμενα στέκια και οι καταλήψεις οργανώνονται με βάση τον αλληλοσεβασμό, την αλληλεγγύη, τον αντιφασισμό, τον αντισεξισμό και γενικότερα με τις ελευθεριακές αρχές που επιτρέπουν στον άνθρωπο να λειτουργεί χωρίς νταβατζήδες στη ζωή του,ώστε να μπορεί να ζει πραγματικά, και όχι απλά να επιβιώνει. Γι’ αυτό και αποτελούν το ανάχωμα στις επιταγές της κυριαρχίας και η θέση μάχης που παίρνουν είναι ξεκάθαρα απέναντι σε αυτή.

Και επειδή εμείς δεν είμαστε πολιτικάντηδες για να καλύπτουμε τα πράγματα, θέλουμε να μοιραστούμε δημόσια το ότι από την πρώτη στιγμή της κατάληψης αναμετριόμαστε με το γεγονός ότι ο χώρος όπου στεγαζόμαστε σήμερα αποτελεί κομμάτι του διαχρονικού κρατικού εγκλήματος ενάντια στο φυσικό περιβάλλον, καθώς πρόκειται για ένα κτίσμα μέσα σε μια δασική έκταση, όπως και τα υπόλοιπα παρόμοια κτίσματα όπου βρίσκονται στο βουνό του Υμηττού και τα πάρκα της περιοχής. Το “αξιοπερίεργο” για την γειτονιά μας είναι ότι σε κάθε σχεδόν τέτοια έκταση βρίσκεις και ένα αναψυκτήριο, σε βαθμό που χάνεις το μέτρημα. Αυτό στον κοινό νου, λέει ότι όλα αυτά τα χρόνια κάποιοι τοπικοί παράγοντες έτρωγαν με χρυσά κουτάλια. Ωστόσο αν και οι χώροι αυτοί λειτούργησαν για ένα διάστημα σε ένα πλαίσιο ιδιωτικοποίησης, κάπου οι “δουλειές” της τοπικής εξουσίας “χάλασαν”, και αυτοί ερημώθηκαν. Όταν επί Χαρδαλιά πλέον πήγαν να ξανανοίξουν οι “δουλειές” των τοπικών τσιφλικάδων, το τοπικό οργανωμένο κίνημα απέτρεψε την ιδιωτικοποίησή τους.

Η επιλογή να προχωρήσουμε στην κατάληψη και να ανακατασκευάσουμε τον χώρο του πρώην αναψυκτηρίου του πάρκου Ανάληψης έγινε αφ’ ενός στη λογική της εδαφικοποίησης των αγώνων αναρχικών της γειτονιάς μας και αφ’ ετέρου στην πολιτική βάση ότι παρά την λεηλασία των δασικών εκτάσεων, αυτοί οι χώροι αποτελούν παράλληλα κομμάτι της κοινωνικής αφαίμαξης και της εκμετάλλευσής μας, όπου οι κρατικοί φορομπηχτικοί μηχανισμοί έχουν επιβάλει τόσα χρόνια, και οι υποδομές τους αντί να δωθούν πάλι με ρεμούλες σε κάποιον επιχειρηματία (είτε ιδιώτη, είτε κρατικό) που θα τις εκμεταλλευόταν προς όφελός του, πιστεύουμε ότι πρέπει να καλύπτουν τις ανάγκες των κομματιών της κοινωνίας που κυριολεκτικά ματώνουν μέσα στο πλαίσιο που περιγράψαμε. Ειδικά σε συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσής τους. Σε αυτό είναι αυτονόητο ότι δεν ανήκουν αυτοί που αποφασίζουν τους όρους της υποτέλειάς μας, όπως σχήματα θεσμικής αντιπροσώπευσης, κόμματα και παρατάξεις, φασίστες και αφεντικά. Και για να γίνει αυτό εφικτό, έπρεπε να είναι ξεκάθαρο από την αρχή το πολιτικό πλαίσιο που βάζαμε ως αναρχικοί/ες, το οποίο κόβει την κάθε διάθεση πρόσβασής τους σε αυτούς τους χώρους. Οι όροι που βάζουμε είναι πολιτικά και κοινωνικά ανταγωνιστικοί προς τους εξουσιαστικούς μηχανισμούς και το υπάρχον σύστημα, αλλά ανοικτοί σε ότι αφορά την χρήση του χώρου και των υποδομών του από την γειτονιά, με τα χαρακτηριστικά βέβαια που έχουμε αναφέρει στα προηγούμενα κείμενά μας. Αυτό ακριβώς συμβαίνει γιατί αν δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο λειτουργίας, με ελευθεριακή πάντα κατεύθυνση, δεν θα μπορούσαμε ούτε να οργανωθούμε οριζόντια, ούτε να υπερασπιστούμε τον χώρο της κατάληψης. Τα παραπάνω σκεπτικά έχουν να κάνουν με την αρχή της κοινωνικοποίησης των δημόσιων υποδομών που σήμερα στην πλειονότητά τους οικειοποιούνται από το κράτος και το κεφάλαιο, και είναι σύμφυτα με την αλληλεγγύη, την αξιοπρέπεια, την ισότητα και την κοινωνική χειραφέτηση.

Σε ότι έχει να κάνει τέλος πιο συγκεκριμένα με την όποια προσπάθεια καταστολής μας, το είπαμε και το επαναλαμβάνουμε, θα αντισταθούμε και θα απαντήσουμε δυναμικά. Γνωρίζουμε ότι την περίοδο που διανύουμε

γίνεται προσπάθεια να περιοριστεί η πρόσβαση του αυτοοργανωμένου κινήματος στο κτίριο του Ταπητουργείου με πρόσχημα το χάρατσι ενοικίασής του από το δήμο “σε ότι δεν είναι αναγνωρισμένο με νομική μορφή”.

Αυτό, αν συνυπολογίσουμε και την εισήγηση του Α.Κατωπόδη στο ΔΣ, που φανερώνει σύμπλευση της τοπικής εξουσίας στο θέμα των καταλήψεων (αναφερόμαστε πιο κάτω εκτενέστερα), μας δείχνει ότι ο σκοπός της τοπικής εξουσίας είναι να μην υπάρχουν χώροι, συλλογικότητες αυτοοργάνωσης στις γειτονιές μας.

Σε ότι μας αναλογεί δεν θα επιτρέψουμε για κανέναν λόγο η σημερινή αυτοοργανωμένη κοινότητα αγώνα που οικοδομούμε, να γίνει το αυριανό πλυντήριο κοινωνικών παροχών του όποιου ΣΥΡΙΖΑ, μέσα σε ένα δίκτυο “οφελούμενων” στα σισίτια ζητιανιάς και τα “κοινωνικά” παντοπωλεία.

Σχετικά με την συζήτηση για τα αναψυκτήρια

Σε αυτό το σημείο, θέλουμε να τοποθετηθούμε και εμείς δημόσια με τη σειρά μας για τα όσα ακούστηκαν μετά την παρέμβαση στο ΔΣ, μιας και όσο ήμασταν εκεί κανείς δεν τοποθετήθηκε απέναντί μας (αν και ζητήθηκε), ενώ αντίθετα πριν και μετά την παρέμβαση (και αφού αποχωρήσαμε), ακούσαμε, από τα τοπικά μέσα, στα ηχητικά αρχεία της συνεδρίασης πολλά και διάφορα που μας αφορούσαν. Θέλουμε αρχικά να επισημάνουμε ότι μας εντυπωσίασε ότι λίγα λεπτά πριν τη στιγμή της παρέμβασης, γινόταν η δημαρχιακή εισήγηση στην οποία μετά την παραδοχή ότι ο προϋπολογισμός αυτός είναι μνημονιακός (έστω και με τρίπλες), ακολουθεί η πρόταση για το θέμα των αναψυκτηρίων και η συμφωνία με την αντιπολίτευση για την αξιοποίησή τους μέσα από “κοινή διαβούλευση των παρατάξεων” (υποθέτουμε ότι ναυάγησε η συμφωνία με την συλλογικότητα των ΑμεΑ που ζητούσε τον χώρο της Κατάληψης Ανάληψης, καθώς δεν έγινε καμμία αναφορά σ’ αυτή). “Αυτό το θέμα θα συνεχιστεί σε κάποια ξεχωριστή κουβέντα”,ανέφερε ο Α.Κατωπόδης, που δεν θέλει να αναλάβει προφανώς μόνος του το πολιτικό κόστος μιας εκκένωσης. Ακολούθησε ο κος Γώγος, ο οποίος ζήτησε την “αξιοποίηση” των κατειλλημένων χώρων “Λαμπηδόνας” και “Ανάληψης”, όπου και διακόπτεται λίγο μετά από την είσοδο των συλλογικοτήτων/ συντρόφων/ισσων των γειτονιών.

Το ακόμα πιο ενδιαφέρον σημείο των ηχητικών αρχείων είναι ωστόσο αυτό μετά την παρέμβαση (και αφού είχαμε αποχωρήσει), όπου τοποθετούνται οι επικεφαλής από τις δύο κύριες αντιπολιτευτικές δυνάμεις, αυτές της δεξιάς παράταξης. Ο κος Γώγος που είχε διακοπεί πήρε το λόγο, και συνεχίζοντας μάλιστα στην γνωστή χυδαία του ρητορική έκανε προσπάθεια να μας εξομοιώσει με τους πολιτικούς του συγγενείς (τα ακροδεξιά στοιχεία δηλαδή), χαρακτηρίζοντάς μας ως “νεοσσούς του φιδιού”! Μάλιστα σε μια τύπου μίμηση του Άδωνη Γεωργιάδη θυμήθηκε το μέσo κινηματικής πληροφόρησης athens indymedia, όπου απαντούσαμε σε δημοσιευμένο (σε αυτό) προηγούμενο κείμενό μας, για την χυδαιότητά του να βάλει μπροστά τα προσφυγόπουλα ώστε να ζητήσει την εκκένωση της κατάληψης. Σε αυτή του την τοποθέτηση μιλάει γενικά και αόριστα για άδικη “στοχοποίησή” του, από κάποια ασύμμετρη απειλή ίσως, διότι εμείς τοποθετηθήκαμε εντελώς ξεκάθαρα και δημόσια με την υπογραφή μας, στην πολιτική αισχρότητά του να κάνει σπέκουλα πάνω σε παιδιά προσφύγων. Δεν έχασε ούτε την ευκαιρία, για ακόμα μια φορά, να κάνει λόγο και για την εναντίωσή του στις καταλήψεις, χαρακτηρίζοντας ευθαρσώς ως “σπίτι” του τους δημόσιους χώρους! Ωστόσο και αυτός άρχισε τις τρίπλες μιας και ανέφερε ότι «πολλές από τις διεκδικήσεις που έχουν οι καταληψίες, είναι αποδεκτές».

Ο κος Μπαντής τοποθετήθηκε στη συνέχεια, ο οποίος ακολούθησε αυτήν την λογική. Μας “δικαίωσε” και αυτός, λέγοντας ότι δεν διαφωνεί με πολλές από τις δράσεις μας, ωστόσο μετά από ακροβασίες φτάνει στο σημείο να μιλάει για…συνδιαχείριση του δήμου με τους κατειλημμένους χώρους! Αφήνοντας,προς το παρόν, ασχολίαστο το τελευταίο, στεκόμαστε στην επικοινωνιακή προσπάθεια να δείξει ένα “κοινωνικό” πρόσωπο ο κος Μπαντής, η οποία τον κάνει να εκτίθεται ακόμα περισσότερο εξαιτίας των πραγματικών γεγονότων. Κάποια απο τα “παιδιά” που “δικαιώνει” στην τοποθέτησή του για τις απόψεις τους, είναι αυτά που πριν τρία χρόνια τους κατέβαζε αντιεκλογικές αφίσες με τη συνοδεία του και είχε ζητήσει να τα μπλοκάρουν και να τα συλλάβουν οι αστυνομικές δυνάμεις μέσα στο κέντρο του Βύρωνα (ύψος ΟΑΕΔ) σε μια επιχείρηση άνευ προηγουμένου για τα σύγχρονα δεδομένα της γειτονιάς, με επικεφαλής τον αρχιμπάτσο Στ. Μπαλάσκα, με τον οποίο η παράταξή του βρισκόταν σε άμεση επικοινωνία (αν και σε πολιτική κόντρα καθώς ήταν πολιτευόμενος με τον κο Κόνσουλα). Η αντίσταση των συντρόφων/ισσων εκείνη τη μέρα οδήγησε σε συμπλοκή με τις αστυνομικές δυνάμεις, και την προσαγωγή έξι ατόμων, η οποία απαντήθηκε από το αυτοοργανωμένο κίνημα και τη γειτονιά με μεταμεσονύκτια πορεία προς το ΑΤ Βύρωνα, όπου τελικά κάτω από την πίεση του κινήματος απετράπηκε η σύλληψή τους και αφέθηκαν ελεύθεροι/ες. Στην μνήμη της γειτονιάς του Βύρωνα κυκλωτικές κινήσεις των δυνάμεων καταστολής και μπλόκα (με σβάστικα ή χωρίς) είναι ιστορικά καταδικαστέες. Επίσης απ’ όσα ξέρουμε, ο κος Μπαντής είναι αυτός που προσκάλεσε τον “πολυδιαφημισμένο” ως μπατσοϋπουργό (αλλά εκείνη την περίοδο ΥΕΘΑ) Ν. Δένδια στην γειτονιά για συνάντηση με τοπικά στελέχη, όπου και τελικά εκδιώχθηκε, εν μέσω απεργίας πείνας του Ν. Ρωμανού, από συντρόφους/ισσες. Δεν θέλουμε καν να φανταστούμε λοιπόν το τι είδους δήμο ονειρεύεται ο κος Μπαντής, καθώς προβλέπουμε πολύ από καταστολή και νεοδεξιές πολιτικές. Αντί για συνδιαχείριση, ας αναζητήσει καλύτερα εξωγήινους στον Υμηττό μαζί με την κομματική του οργάνωση.

Μπορεί να νομίζουν κάποιοι ότι τα προεκλογικά παιχνιδάκια ίσως τους δημιουργήσουν την εκλογική βάση που επιθυμούν, ωστόσο οι αγώνες στις γειτονιές μας εκτός από συνέχεια και συνέπεια έχουν και μνήμη. Και σε κάθε ξεχωριστή στιγμή αυτής της μνήμης θα ξεκαθαρίζουμε ότι όπως και αν το δούμε,

με αξιακούς, υλικούς, κοινωνικούς, πολιτικούς,ιδεολογικούς όρους…

Είστε εχθροί μας!

Κατάληψη Ανάληψης

e-mail:analipsi@espiv.net

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα

Σε εβδομαδιαία επανάληψη:

*το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό

  • δευτέρα:
  • τριτη:
  • τετάρτη:
  • πέμπτη:
  • 18.00.20.00 Άνοιγμα αυτοδιαχειριζόμενης βιβλιοθήκης ''El viaje'' 20.00-21.00 Μαθήμα Χορογυμναστικής.
  • παρασκευή:
  • σάββατο:
  • κυριακή: