Απρίλιος 17, 2017


Μόσχα, Γενάρης του 1924. Η αρρώστια και ο θάνατος του Βλαντιμίρ Ίλιτς Λένιν, το πάνδημο πένθος, η μεγαλειώδης κηδεία, η λυσσαλέα μάχη των Στάλιν και Τρότσκι για την ηγεσία του Κόμματος, τα παιχνίδια εξουσίας που παίχτηκαν πάνω από τη σορό του, και μια ομάδα επιστημόνων που αναλαμβάνουν -με κίνδυνο της ζωής τους- την ταρίχευση του ιστορικού ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης, ενώ η μυστική αστυνομία του Στάλιν παρακολουθεί τα πάντα στοιχειώνοντας τους σκοτεινούς διαδρόμους του μαυσωλείου.

Ο Ίλια Ζμπάρσκι, γιος ενός εκ των ταριχευτών, και αργότερα διευθυντής του βιοχημικού εργαστηρίου του μαυσωλείου, διηγείται μια επτασφράγιστη ιστορία δίνοντας πολύτιμες πληροφορίες για την καθημερινή ζωή του απλού λαού και της νομενκλατούρας, το δογματισμό, την καχυποψία, τις διώξεις, τις δίκες-παρωδία, και τον τρόμο του σταλινικού καθεστώτος.

«Η ιστορία του μαυσωλείου αντανακλά την ιστορία της Σοβιετικής Ένωσης. Αρχίζει ηρωικά με την ταρίχευση του Λένιν, επεκτείνεται ταριχεύοντας τους ηγέτες «αδελφών» κρατών, ενώ μετά την Περεστρόικα συντηρείται ταριχεύοντας νεόπλουτους Ρώσους μαφιόζους!»

ΝΟΑΜ ΤΣΟΜΣΚΙ

«Καταπληκτικό το επεισόδιο με την ταρίχευση του Χο Τσι Μινχ, μέσα τη ζούγκλα του Βιετνάμ!»

ΝΤΑΝΙΕΛ ΚΟΝ ΜΠΕΝΤΙΤ

Εκδόσεις «Σοφίτα»

Απρίλιος 14, 2017

Η Λαϊκή Κυριαρχία του ΣΥΡΙΖΑ διακτινίστηκε στον Άρη

και η Καταστολή προσγειώθηκε στις Καταλήψεις

Στις 13 Μαρτίου, οι δυνάμεις καταστολής εισβάλλουν και εκκενώνουν τον κατειλημμένο χώρο της Βίλλας Ζωγράφου, καθώς και την κατάληψη στέγης προσφύγων, στην Αλκιβιάδου 4. Την ίδια ώρα, η εκκένωση απέτυχε στο Αυτοδιαχειριζόμενου Στέκι Αγρινίου, το οποίο σύντροφοι/ισες ανακατέλαβαν.

Το παραμύθι τουκοινωνικού κράτους”, που πλασάρει τόσο καιρό η συγκυβέρνηση, μπορεί να μην έχει δράκο, έχει, ωστόσο, πλούσια αφήγηση από δημαγωγίες, καταστολή και μέτρα υποτίμησης της εργατικής μας δύναμης : Πλειστηριασμούς και νεομνημονιακές πολιτικές. Επιχειρήσεις εκκενώσεων κοινωνικών χώρων/καταλήψεων (καιδιάλογομε τα γκλομπ), συνεργασίες με το παρακράτος, κολλητιλίκια με νεοναζιστικά μορφώματα (π.χ φιέστες στο Καστελόρριζο, καταστολή αντιφασιστικών δράσεων). Ομηρία μεταναστών/ριών σε κέντρα κράτησης. Διαμόρφωση πολεμικού κλίματος. Σχεδιασμούς για την αναβάθμιση της παρακολούθησης, του ελέγχου και της περίφραξης του δημόσιου χώρου (βλέπε ΜΜΜ και ηλεκτρονικό εισιτήριο, μπάρες, απαγόρευση εισόδου στουςμη έχοντες”). Μια σειρά από μοτίβα του παρελθόντος επανέρχονται στην εξευγενισμένη εκδοχή που σερβίρει η εξουσιαστική αριστερά, για να υπηρετήσουν, ωστόσο, τους ίδιους ακριβώς κανιβαλλιστικούς σκοπούς : Την αναζήτηση νέων δρόμων ανάπτυξης του κεφαλαίου, υποτιμώντας συνεχώς την εργατική δύναμη και αυξάνοντας, παράλληλα, το ποσοστό κέρδους των αφεντικών. Την δημιουργία ενός πλήθους ανέργων, αποκομμένου από τα βασικά αγαθά διαβίωσης, πνιγμένου σε χρέη και αβεβαιότητα, με στόχο την εύκολη διαχείρισηχειραγώγησή του. Την δημιουργία επενδυτικών ζωνών εντατικοποιημένης εργασίας. Την καταστολή και απαξίωση των δομών αγώνα και όσων αντιστέκονται.

Ο κύκλος της ολομέτωπης επίθεσης κράτους και κεφαλαίου χαράσσεται πλέον μεκόκκινη κιμωλίακαι στην περιφέρειά του δημιουργείται ένα τοπίο πρόσφορο για τα επενδυτικά σχέδια μεγαλοεργολάβων, εταιρειών και μεγαλοεπενδυτών σε ό,τι αφορά τους ελεύθερους χώρους. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι αισχρές δηλώσεις του μπατσουπουργού της αριστεράς Ν. Τόσκα, σχετικά με τη χρήση ιδιωτικών και δημοσίων κτιρίων, με τις οποίες προσπαθεί να απαξιώσει και να απονοηματοδοτήσει τις δομές του αγώνα, χαρακτηρίζοντάς τες : “Οχυρά που χρησιμοποιούνται από ΄΄ομαδούλες΄΄ ”! Πέρα από αυτή την αττάκα, ο μπατσουπουργός είναι αυτός που υπογράφει σε τηλεοπτική συνέντευξη (εκπομπήΑυτοψία” 28/3/17) τη δημόσιαδήλωση μετάνοιαςτου ΣΥΡΙΖΑ για τοκινηματικότου παρελθόν, κλείνοντας, παράλληλα, το μάτι στους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους. Λογικές που εξηγούν γιατί ο κατάλογος των υπηρεσιών που προσφέρουν οι σημερινοί διαχειριστές του κράτους στα αφεντικά μεγάλωσε, ήδη, μέσα σε έναν χρόνο, με την εκκένωση, συνολικά, πέντε καταλήψεων. Από αυτές, οι τέσσερεις ήταν φιλοξενίας και στέγασης μεταναστών και προσφύγων.

Ποιος έιναι, όμως, ο σκοπός αυτών των κατασταλτικών επιχειρήσεων; Εδώ, πιστεύουμε ότι:

1) Εξυπηρετουν το δόγμα της αντιμετώπισης των μεταναστριών/ ών με στρατιωτικούς όρους, μέσω του εγκλεισμού τους ή του περιορισμού τους σε χώρους στρατοπεδικού τύπου (που φτιάχνονται κατά το πρότυπο στρατοπέδωνφυλακών). Σεκέντρα υποδοχής”, δηλαδή, που στην πραγματικότητα λειτουργούν ως κέντρα κράτησης (υπό την ευθύνη, μάλιστα, του ελληνικού στρατού, σε συνεργασία με ΜΚΟ), όπως επίσης και σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπως η Αμυγδαλέζα, η οποία δεν σταμάτησε ποτέ να λειτουργεί κανονικά.

2) Εξυπηρετούν την ιδεολογική επίθεση σε βάρος του α/α χώρου και των αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων που αποτελούν αυτή τη στιγμη ένα αγκάθι στα μελλοντικά αναπτυξιακά σχέδια κράτους και κεφαλαίου. Σε αυτό το σημείο, συναντάμε το scifi των κόκκινων εξουσιαστών. Εδώ, ο α/α χώρος συνδέεται με συμφέροντα εταιρειών security, πολυεθνικούς τρομοκράτες, την άνοδο της θερμοκρασίας στον πυρήνα της γης, τηλεμεταφορές και εξωγήινους εισβολείς!

3) Επαναφέρουν τη λογική ενός πανίσχυρου/αυταρχικού κράτους, το οποίο θα εγγυηθεί με κάθε μέσο τη συνθήκη υποδούλωσης της κοινωνίας. Οι εκκενώσεις των καταλήψεων, σήμερα, μέσα στον οικιστικό ιστό, με την ανεμπόδιστη παρουσία των ΜΑΤ στις γειτονιές, δεν είναι απλές κατασταλτικές επιχειρήσεις. Ανοίγουν το δρόμο, δημιουργώντας παράλληλα μια νέα κανονικότητα, για τις αυριανές εκκενώσεις πρώτης κατοικίας, μέσω των πλειστηριασμών. Είναι η άσκηση ελέγχου των πόλεων σε περιόδους κοινωνικής οργής. Γιαυτό η προσπάθεια εφαρμογής του δόγματος της δύναμης του κράτους επάνω στο ανταγωνιστικό κίνημα (και τους μετανάστες/ιες) είναι το όχημα που οδηγεί στην ολοκληρωτική κοινωνία. Και αυτό είναι υπόθεση ΟΛΩΝ.

Το απελευθερωμένο έδαφος της Βίλλας Ζωγράφου

Θα θέλαμε να σταθούμε λίγο περισσότερο στην περίπτωση της Βίλλας Ζωγράφου, καθώς πρόκειται για ένα όμορο εγχείρημα των ανατολικών συνοικιών. Θέλουμε να θυμίσουμε σε όσους/ες έσπειραν τα ΜΑΤ δίπλα από τον χώρο της αυτοοργανωμένης καλλιέργειας του «Μπαξέ», (του οποίου τα προϊόντα τροφοδοτουσαν συλλογικές κουζίνες) ότι το έδαφος που βρίσκεται η ΒΖ δεν ήταν, απλώς, ένας κατειλημμένος χώρος, αλλά ένα οργανωμένο, από το ανταγωνιστικό κίνημα, απελευθερωμένο έδαφος. Εκει, χτίστηκαν σχέσεις και αναπτύχθηκαν αντιστάσεις απέναντι στο προηγούμενο κύμα υποτίμησης της ζωής μας, με τα πρώτα μέτρα και μνημόνια.

Από το 2011, το μέχρι τότε άδειο κτίριο της ΒΖ, στέγασε τις ανάγκες του κόσμου που κατέβηκε στο δρόμο και τις πλατείες, αποτέλεσε ένα αντιφασιστικό σημείο αναφοράς και πόλο συσπείρωσης στην περιοχή του Ζωγράφου (και γενικότερα στις ανατολικές συνοικίες), ενώ οι δραστηριότητες στον περιβάλλοντα χώρο, όπως αυτοοργανωμένες καλλιέργειες, συναυλίες, κατασκευή γηπέδου 5χ5, δεντροφύτευση του χώρου κ.α, πάντα με οριζόντιες και ισότιμες διαδικασίες, αποτελούσαν το ζωντανό παράδειγμα ενάντια σε ένα καθεστώς που στηρίζεται στην περίφραξη και την εμπορευματικοποίηση των ελεύθερων χώρων.

Στην ΒΖ, η αλληλεγγύη δεν ήταν ένα νεκρό σχήμα λόγου στο όνομα της ψηφοθηρίας, αλλά μια πραγματική σχέση. Υπήρχε μόνιμο χαριστικό παζάρι και στέγασε, προσωρινά, άστεγους και αδέσποτα. Γίνονταν εκδηλώσεις για φυλακισμένους αγωνιστές, απεργούς, ιατρικά έξοδα, δικαστήρια, σωματεία βάσης και εργατικές συλλογικότητες. Οργανώθηκαν, επίσης, μαθήματα χωρίς αντίτιμο για μαθητές γυμνασίου/λυκείου, ξένων γλωσσών, φωτογραφίας, ιστορίας, κινηματογράφου, θεάτρου, κ.α., καθώς και συναντήσεις μελέτης επιστημονικών και λογοτεχνικών έργων.

Την ίδια ώρα που κράτος και κεφάλαιο καλλιεργούσαν τον φόβο, τον θάνατο και την υποταγή της κοινωνίας, την ίδια στιγμή που οι αυτοκτονίες, τα κομμένα ρεύματα, η εξαθλίωση γίνονταν μόνιμη κατάσταση, τόσο εντός, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο της Βίλλας Ζωγράφου, ανθούσε η αντίσταση, η ισοτιμία, η ζωή και η ζωντάνια, η πολυμορφία και η ανυπακοή…!

Γιαυτό, η παραπληροφόρηση και τα ψέματα της Συριζαίικης δημοτικής αρχής, περίπαρατημένουκαιεγκαταλελειμμένουκτιρίου, δεν κάνει τίποτε άλλο, παρά να μας εξοργίζει περισσότερο. Γιαυτό και το πρώτο πράγμα που πέτυχε ηεπανοικειοποίησηαπό τον δήμο, είναι η απαγόρευση εισόδου και κυκλοφορίας στο χώρο, η τοποθέτηση καμερών, ΜΑΤ και αστυνομίας, η αναζήτηση προσωπικού ασφαλείας (όπως, σεκιούριτυ με χρυσαυγίτικακονέ”). Πράγμα που αποκαλύπτει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, τι επιφυλάσσει το μέλλον γιαυτούς τους χώρους, από τουςκόκκινουςιδιοκτήτες, που ήρθε η σειρά τους να βάλουν βαθιά το δάχτυλο στο μέλι των κονδυλίων και των επιχορηγήσεων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι εγκρίθηκε κονδύλι από τη δημοτική αρχήμε απευθείας ανάθεση (!) – ύψους 85.000 γιαεργασίες επισκευής φθορών και ζημιών”,όπως αναφέρεται στα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου, τα οποία τονίζουν ότι προκλήθηκαν τα τελευταία 7 χρόνια που το κτίριο τελούσε υπό κατάληψη. Αυτά, για ένα κτίριο, το οποίο, αν και ήταν παρατημένο, όχι μόνον ανασκευάστηκε από τον κόσμο της κατάληψης, αλλά διατηρήθκε, από τότε, σε άριστη κατάσταση.

Από τη θέση μάχης που κατέχουμε ως αναρχικοί/ες και καταληψίες, οι παραπάνω πολιτικές που εφαρμόζουν οι νεόκοποι διαχειριστές του κράτους δεν μας εκπλήσσουν. Προφανώς, γιατί μέσα από τη δική μας οπτική και επεξεργασία, καμμία εξουσία και καμμία κυβέρνηση δεν νοιάζεται για την κοινωνία ούτε για το καλό τωναπό τα κάτω”. Κανένα κράτος δεν ενδιαφέρεται για τίποτα άλλο, εκτός από την κερδοφορία του κεφαλαίου! Το κράτος έχει συνέχεια, όπως άλλωστε, δήλωνε και ο Αλέξης Τσίπρας, γιαυτό και τα αφεντικά ανεξαρτήτως χρώματος και παράταξης, είναι τα ίδια.

Παρόλο που η ΒΖ βρίσκεται, προς το παρόν, στα χέρια της εξουσίας, είναι και θα παραμείνει ένα ζωντανό παράδειγμα αντίστασης και αγώνα. Είναι και θα παραμείνει κομμάτι του αστείρευτου πάθους για ελευθερία, σημείο αναφοράς του κοινωνικοταξικού πολέμου.

Οι καταλήψεις είναι το αντίπαλο δέος στη λογική των μεγαλοτσιφλικάδων και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, τα απελευθερωμένα εδάφη, όπου επαναδιαπραγματευόμαστε τους όρους ζωής μας και προετοιμαζόμαστε για την κοινωνική επανάσταση.

Και θα τις υπερασπιστούμε με κάθε κόστος,

υψώνοντας το Τσεκούρι του Πολέμου

Κατάληψη ΑνάληψηςΤο κείμενο σε μορφή pdf :

 villa

ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ »ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ»ΤΟΥ Ν.ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΥ & ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ»ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ»ΤΟΥ Ν.ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΥ & ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟΤΕΡΟ & ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

ΤΕΤΑΡΤΗ 12/4 ΑΠΟ ΤΙΣ 21.00 ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΝ ΒΥΡΩΝΑ

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

732(στάση 9η ΦΟΡΜΙΩΝΟΣ)
11,054,203,204,209(στάση Αγορά 7΄περπάτημα)


Θεματικό Καφενείο και Συζήτηση για το Ρεμπέτικο την Τετάρτη 22/3/2017

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στους αναρχικούς της DAF στην Τουρκία και σε όσους αγωνίζονται ενάντια στο Καθεστώς Έκτακτης Ανάγκης-απο Α.Π.Ο.

Από τους δρόμους της Ελλάδας εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους αναρχικούς συντρόφους της DAF (Αναρχική Επαναστατική Δράση) και στην εφημερίδα Meydan, καθώς και σε όσους αγωνίζονται στην Τουρκία ενάντια στον κρατικό ολοκληρωτισμό, κρατώντας ζωντανό το όραμα για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας.

post imageΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ DAF ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

ΠΕΜΠΤΗ 2 ΦΛΕΒΑΡΗ 2017

ΑΘΗΝΑ: ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ, 6 μ.μ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ, 7 μ.μ.

ΠΑΤΡΑ: ΕΣΠΕΡΟΣ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, 6:30 μ.μ.

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ DAF ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

στον κρατούμενο HUSEYIN CIVAN αρχισυντάκτη της αναρχικής εφημερίδας “Meydan”

Στις 23 Δεκεμβρίου 2016, το δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης καταδίκασε τον Hüseyin Civan, αρχισυντάκτη της αναρχικής εφημερίδας Meydan, σε φυλάκιση ενός έτους και τριών μηνών για «προπαγάνδα υπέρ της τρομοκρατίας». Ο ανώτατος εισαγγελέας είχε διατάξει έρευνα κατά της εφημερίδας από τον Δεκέμβρη του 2015 με αφορμή άρθρα που είχαν δημοσιευτεί στο τριακοστό τεύχος της, με θεματική «Απαγορεύοντας τα πάντα».

στον κρατούμενο UMUT FIRAT ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ από 13/12/2016 συντάκτη της “Meydan”

Ο Umut Firat Suvariogullari, βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 13 Δεκέμβρη 2016, στη φυλακή Τύπου Τ στο Yenisakran της Σμύρνης, καταγγέλλοντας το Καθεστώς Έκτακτης Ανάγκης που έχει κηρύξει το τούρκικο κράτος, και τις απάνθρωπες συνθήκες φυλάκισης των πολιτικών κρατουμένων που επιβάλλονται από αυτό. Μια φυλακή μέσα στη φυλακή με απαγορεύσεις επισκεπτηρίων, άρση κάθε δικαιώματος των κρατουμένων και συνεχή βασανιστήρια.

ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ, ΔΙΩΚΕΙ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΙΖΕΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Η κατασταλτική εκστρατεία του τουρκικού κράτους, τα τελευταία χρόνια εκδηλώνεται με πολεμικές επιχειρήσεις στις κουρδικές περιοχές, μαζικές διώξεις και δολοφονικές επιθέσεις σε κινήματα αντίστασης και επαναστατικές οργανώσεις. Αυτή η εκστρατεία, οξύνεται σήμερα, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου και την επέκταση του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης.

Από τους δρόμους της Ελλάδας εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους αναρχικούς συντρόφους της DAF (Αναρχική Επαναστατική Δράση) και στην εφημερίδα Meydan, καθώς και σε όσους αγωνίζονται στην Τουρκία ενάντια στον κρατικό ολοκληρωτισμό, κρατώντας ζωντανό το όραμα για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας.
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ
Αναρχική Πολιτική Οργάνωση – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ HÜSEYIN CIVAN ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ UMUT FIRAT

Ο αναρχικός κρατούμενος, συντάκτης της εφημερίδας Meydan, Umut Firat Suvariogullari, ο οποίος είναι έγκλειστος στις τούρκικες φυλακές εδώ και 23 χρόνια, βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 13 Δεκέμβρη 2016, στη φυλακή Τύπου Τ στο Yenisakran της Σμύρνης, καταγγέλλοντας το Καθεστώς Έκτακτης Ανάγκης που έχει κηρύξει το τούρκικο κράτος, και τις απάνθρωπες συνθήκες φυλάκισης των πολιτικών κρατουμένων που επιβάλλονται από αυτό. Μια φυλακή μέσα στη φυλακή με απαγορεύσεις επισκεπτηρίων, άρση κάθε δικαιώματος των κρατουμένων και συνεχή βασανιστήρια.

Στις 23 Δεκεμβρίου 2016, το δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης καταδίκασε τον Hüseyin Civan, αρχισυντάκτη της αναρχικής εφημερίδας Meydan, σε φυλάκιση ενός έτους και τριών μηνών για «προπαγάνδα υπέρ της τρομοκρατίας» και συγκεκριμένα «υπέρ μεθόδων τρομοκρατικής οργάνωσης που συνιστούν εκφοβισμό, βία και απειλές, διά μέσου της νομιμοποίησης, της επιδοκιμασίας ή της ενθάρρυνσης των μεθόδων αυτών». Ο ανώτατος εισαγγελέας είχε διατάξει έρευνα κατά της εφημερίδας από τον Δεκέμβρη του 2015 με αφορμή άρθρα που είχαν δημοσιευτεί στο τριακοστό τεύχος της, με θεματική «Απαγορεύοντας τα πάντα».

Η φυλάκιση του Hüseyin Civan και η επιβολή απάνθρωπων συνθήκών κράτησης των πολιτικών κρατουμένωνεντάσσονται στην κατασταλτική εκστρατεία του τουρκικού κράτους, που τα τελευταία χρόνια εκδηλώνεται με πολεμικές επιχειρήσεις στις κουρδικές περιοχές, μαζικές διώξεις και δολοφονικές επιθέσεις σε κινήματα αντίστασης και επαναστατικές οργανώσεις. Μια εκστρατεία που οξύνεται σήμερα, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου και την επέκταση του κράτους έκτακτης ανάγκης. Το καθεστώς Ερντογάν, κατηγορώντας τους πολιτικούς του αντιπάλους για προσπάθεια ανατροπής του, χρησιμοποιεί την απόπειρα πραξικοπήματος από τη μία μεριά για εκκαθαρίσεις στο σύνολο των κρατικών μηχανισμών (στρατός, δικαστικό σύστημα, δημόσιος τομέας) και από την άλλη επιβάλει ολοκληρωτικό πόλεμο στον εσωτερικό εχθρό, για τη διάλυση των ταξικών και κοινωνικών αντιστάσεων. Ταυτόχρονα δίνει το έναυσμα στους οπαδούς του μαζί με τους γκρίζους λύκους να επιτεθούν στις γειτονιές και στα στέκια των αριστερών και αναρχικών αγωνιστών και οργανώσεων.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, αναρχικοί, κομμουνιστές, συνδικαλιστές, εκπαιδευτικοί, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες και όσοι αμφισβητούν με οποιοδήποτε τρόπο την παντοδυναμία του καθεστώτος βρίσκονται αντιμέτωποι με διώξεις, βασανιστήρια και φυλακίσεις. Ακόμα, στο ίδιο κλίμα, καταλύονται στοιχειώδη δικαιώματα, απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις, αναστέλλεται η λειτουργία εφημερίδων, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, εφαρμόζεται λογοκρισία και αποκλεισμός πρόσβασης στο διαδίκτυο, κόμματα και οργανώσεις χαρακτηρίζονται ως τρομοκρατικές ομάδες, γίνονται εισβολές σε σπίτια αγωνιστών και πραγματοποιούνται επιθέσεις σε πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους.

Η μορφή της κρατικής επιθετικότητας στην Τουρκία σχηματοποιείται τόσο με βάση την θέση της χώρας στην αρένα των γεωπολιτικών συμμαχιών και ανταγωνισμών όσο και από τον μακροχρόνιο προσανατολισμό της κρατικής και παρακρατικής τρομοκρατίας ενάντια στα επαναστατικά και αγωνιστικά κινήματα στο εσωτερικό της.

Το σιδερένιο πλέγμα ελέγχου και καταστολής που εξαπλώνεται σε κάθε πεδίο της κοινωνικής ζωής στο εσωτερικό συμπληρώνεται από την πολιτική της στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής η οποία, με βάση τον σοβινισμό του τουρκικού κράτους, περιλαμβάνει επιχειρήσεις εξόντωσης των κουρδικών κοινοτήτων, στρατιωτικές επεμβάσεις του τούρκικου στρατού στη βόρεια Συρία και σε άλλες περιοχές, τυχοδιωκτικές συνεργασίες στα πλαίσια του ΝΑΤΟ με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά ακόμα και με το ίδιο το ISIS.

H συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας στο προσφυγικό, η οποία χαρακτηρίζει την Τουρκία ως ασφαλή χώρα την ίδια στιγμή που φυλακίζει χιλιάδες πρόσφυγες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στα νοτιοανατολικά και στα δυτικά σύνορά της και ξεδιπλώνει το σχεδιασμό εγκαθίδρυσης ενός πέρα για πέρα ολοκληρωτικού συστήματος στο εσωτερικό της, είναι δηλωτική για το τι μας επιφυλάσσουν τα κράτη και τα αφεντικά στο επόμενο διάστημα, ειδικά σε μια περίοδο όξυνσης των ενδοκυριαρχικών ανταγωνισμών στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και παγκόσμια.

Ως Αναρχική Πολιτική Οργάνωση εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους αναρχικούς συντρόφους της DAF (Αναρχική Επαναστατική Δράση) και στην εφημερίδα Meydan, καθώς και σε όσους αγωνίζονται στην Τουρκία ενάντια στον κρατικό ολοκληρωτισμό, στις διώξεις και τις φυλακίσεις αγωνιστών, κρατώντας ζωντανό το όραμα για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας.

Απέναντι στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα και τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό, μόνη ελπίδα των καταπιεσμένων είναι η σύνδεσή τους έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν την κοινή επίθεση που δέχονται. Μόνο μέσα από την φλόγα των αγώνων και των διεθνών αντιστάσεων υπάρχει η δυνατότητα να δικαιωθούν οι πραγματικές κοινωνικές ανάγκες για μια ελεύθερη και δίκαιη κοινωνία. Από τη γειτονική Τουρκία και την επαναστατημένη Ροζάβα, τις φτωχογειτονιές της Γαλλίας, μέχρι τους αγώνες στο Μεξικό, την αντίσταση των ιθαγενών στη Βόρεια Αμερική και τις μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στο καθεστώς στις Η.Π.Α., κανείς καταπιεσμένος δεν είναι μόνος όσο υπάρχει ο αγώνας για ελευθερία.

Για να πάρουμε τη ζωή στα χεριά μας, για να χτίσουμε μια νέα χειραφετημένη κοινωνία με βάση την αξιοπρέπεια, τη δικαιοσύνη, την ελευθερία και την αλληλεγγύη πάνω στα συντρίμμια του κόσμου της εξουσίας, του κράτους και του κεφαλαίου, κάνοντας πραγματικότητα τη γενικευμένη κοινωνική αυτοδιεύθυνση.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ HUSEYIN CIVAN
μέλος της DAF και αρχισυντάκτη της αναρχικής εφημερίδας Meydan

 ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ συντάκτη της εφημερίδας Meydan, ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ UMUT FIRAT ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ  ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

Γενάρης 2017

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ MOHAMED A.,Tρίτη 31/1,18.00 στα Προπύλαια

από Συνέλευση Αλληλεγγύης στον Mohamed A.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ MOHAMEDA.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΕΛΑΣΕΩΝ

Από τον Οκτώβριο του 2016, ο Mohamed A. βρίσκεται σε καθεστώς διοικητικής κράτησης στην Γ.Α.Δ. Λέσβου, ως υποψήφιος για απέλαση, καθώς έχουν απορριφθεί τα αιτήματά του για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου. Ζητάει πολιτικό άσυλο γιατί  λίγο καιρό αφού επέστρεψε στην Αίγυπτο -μετά την εξέγερση του 2012- επέλεξε να δημοσιοποιήσει βίντεο με τις δολοφονίες οπαδών του Μόρσι από το στρατιωτικό καθεστώς Σίσι. Το ηλεκτρονικό του ίχνος εντοπίστηκε, και από τότε διώκεται με τον κίνδυνο να εκτελεστεί αμέσως μόλις βρεθεί στα χέρια του αιγυπτιακού κράτους. Έφυγε από τη χώρα και πλέον βρίσκεται στην Ελλάδα από τον Απρίλη ου 2015.
Από τις 13 του Δεκέμβρη, ο Mohamed κάνει απεργία πείνας ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση απέλασής του και να του χορηγηθεί πολιτικό άσυλο. Νοσηλεύεται στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης σε άσχημη σωματική και ψυχολογική κατάσταση. Στις 13/1, οι μπάτσοι τον «καθησυχάζουν» για την υπόθεσή του και του ανακοινώνουν πως θα τον μεταφέρουν στην Αθήνα μέσα στις επόμενες μέρες· ο ίδιος συναινεί και «επιστρέφει προσωρινά» στη Γ.Α.Δ Λέσβου. Και κάπως έτσι μεθοδεύεται η απέλασή του, αφού αντί για την Αθήνα, του ανακοινώνεται πως την επομένη θα απελαθεί στην Τουρκία, με τις διαδικασίες που προβλέπονται από το σύμφωνο ΕΕ-Τουρκίας. Μετά από πιέσεις αλληλέγγυων και δικηγόρων μεταφέρεται ξανά στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα η απέλασή του να αναβληθεί, συνολικά όμως απελαύνονται 10 άτομα μία μέρα μετά. Τη Δευτέρα (23/1), η διοίκηση του Νοσοκομείου της Μυτιλήνης του έδωσε εξιτήριο προκειμένου να διευκολύνει την αστυνομία στη προσπάθειά της να τον απελάσει. Την Πέμπτη 26/1 εκδίδετε απορριπτική απόφαση από το πρωτοδικείου μυτιλήνης για την αντίρρηση κατά της κράτησης του Mohamed A.
Οι σχέσεις του ελληνικού κράτους με το αιγυπτιακό σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να τεθούν υπό αμφισβήτηση. Με τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις (στο σύμπλεγμα Αίγυπτος-Λιβύη-Κύπρος-Ισραήλ-Ελλάδα) και τις κοινές βλέψεις για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Κύπρου, «πώς» να κριθεί η Αίγυπτος ως «μη ασφαλής» χώρα, ώστε να «δικαιολογείται» η χορήγηση πολιτικού ασύλου;
Ο θεσμός τους ασύλου είναι ένα εργαλείο διαχείρισης πληθυσμών, ασχέτως αν προβάλλεται ως η ύψιστη -κρατική πάντα- ανθρωπιστική ευαισθησία. Και βέβαια, όσο μεσολαβούν κρατικά συμφέροντα και «πλουτοπαραγωγικά πηγάδια στην αυλή της Μεσογείου», δεν μπορούμε να δούμε το άσυλο παρά μόνο σαν ακόμα ένα κομμάτι των διακρατικών συσχετισμών και αναγκών.

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΡΑ

ΠΟΡΕΙΑ ΤΡΙΤΗ 31/1 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 18:00

 

Αλληλέγγυοι-Αλληλέγγυες

Αφίσα Σ.Α.Κ.Α.Ν.Α. για άμεση απελευθέρωση των 26 μεταναστριών

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα

Σε εβδομαδιαία επανάληψη:

*το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό

 • δευτέρα:
 • τριτη:
 • τετάρτη:
 • Αυτοδιαχειριζόμενα θεματικά (αυτόνομα)καφενεία 21.00-02.00
 • πέμπτη:
 • 20.00-21.00 Μαθήμα Χορογυμναστικής.
 • παρασκευή:
 • σάββατο:
 • 18.00-Συνέλευση της συντακτικής ομάδας της αναρχικής εφημερίδας δρόμου των γειτονιών "Ελέφαντας". Οι συναντήσεις είναι ανοικτές για όποιον/α ενδιαφέρεται να συμμετάσχει.
 • κυριακή:
 • Κάθε 1η και 3η κυριακή του μήνα κύκλος Αυτομόρφωσης στην "Κοινωνία του Θεάματος" του Γκυ Ντεμπόρ από τις 18.00